TV: To påkørt af tog: Kvæstet og dræbte fra Chile

30-årig mand er afgået ved døden efter påkørsel af s-tog tirsdag aften. 34-årig uden for livsfare

Foto: Kenneth Meyer

De to personer, som i aftes blev påkørt af et s-tog nær Taastrup Station, er nu identificeret som chilenere.

- Den ene - en 30-årig mand - er afgået ved døden, mens den anden på 34 år er stabil og uden for livsfare nu, siger Jens Møller, der er vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Den 34-årige er endnu ikke blevet færdigafhørt, og det er derfor uvist, hvorfor de to gik så tæt på skinnerne, at de blev kørt ned.

- Næste skridt i sagen bliver at genafhøre den 34-årige mand, og så må vi tage efterforskningen derfra for at finde ud af, hvorfor de befandt sig der, siger Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi.

Foto: Kenneth Meyer Krimi To personer kvæstet: Ramt af S-tog

De to personer er tidligere beskrevet som turister. Det er dog ikke helt rigtigt, og politiet er derfor ved at undersøge chilenernes tilknytning til landet. Vagtchefen oplyser nemlig, at de to personer ikke er bosiddende i Danmark. Derfor er de pårørende heller ikke underrettet endnu.

- Vi har ingen vidneforklaringer, fordi der var bælragende mørkt. Lokoføreren opfatter heller ikke andet end påkørslen, siger Jens Møller.

Anden ulykke på kort tid
Det tragiske dødsfald sker, kun seks dage efter at en 13-årig afghansk dreng blev ramt og dræbt af et tog på strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Københavns Lufthavn.

Påkørslen skete, da den 13-årige gik sammen med en 15-årig kammerat langs skinnerne, efter de var blevet smidt af toget, fordi de ikke havde gyldig billet. Den 15-årige søgte efterfølgende asyl.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Mand død efter påkørsel af S-tog

Efter de indledende undersøgelser af politiet, skal begge hændelsesforløb klarlægges nærmere af Havarikommissionens jernbaneenhed.

I første omgang skal kommissionen lave en forundersøgelse.

En 13-årig dreng dræbt af et tog, mens en 15-årig blev kvæstet ved et fald i morges. Begge er afghanere. (Foto: Linda Johansen) Krimi 13-årig dreng dræbt af tog

- Det vil sige, at vi indsamler data, hvor vi så inden for en måneds tid, og somme tider før, vurderer på baggrund af de data, om vi gå videre med sagen og lave en fuld undersøgelse, eller om vi skal lave en redegørelse, sagde Bo Haaning, souschef i Havarikommissionen, til Ekstra Bladet umiddelbart efter påkørslen, hvor den 13-årige mistede livet.

Store tog-forsinkelser
Tirsdag aften blev togtrafikken lammet i to timer mellem Høje Taastrup og København, da to personer blev ramt af et tog nær Taastrup Station.

Både S-tog og fjerntog var var forhindret i at køre forbi Taastrup Station efter ulykken, og fjerntogene måtte derfor holde stille i to timer. Omkring 19.30 begyndte togene dog at køre igen, men med store forsinkelser aftenen ud.