Tv-vært sendte brevbomber og iscenesatte sin død: 17 år senere er mysteriet løst

Den tidligere australske tv-vært Roberto Saenz de Heredia gik under jorden, efter han forsøgte at slå en mand i ihjel på grund af en økonomisk tvist. Nu er han anholdt i London, hvor han havde levet under falsk identitet

Roberto Saenz de Heredia er nu i politiets varetægt efter 17 år på flugt.
Roberto Saenz de Heredia er nu i politiets varetægt efter 17 år på flugt.

I 17 år har den tidligere australske tv-vært Roberto Saenz de Heredia været på flugt for myndighederne. Han stod nemlig til mange år bag tremmer, efter han angiveligt havde forsøgt at dræbe bodybuilderen Brett Boyd og dennes kæreste modellen Simone Cheung.

Brett Boyd mistede sit venstre øje og fik flere svære lidelser, da han i 1998 åbnede et brev, der var sendt til hans hjem. Straks da han åbnede det, lød der er en høj eksplosion, der kastede ham otte meter op i luften.

Det var dog angiveligt ikke ham, der var målet. Boyds kæreste Simone Cheung havde angiveligt lånt 600.000 af tv-værten. Boyd og Cheung havde planlagt at bruge pengene til at starte en virksomhed med pornografi

Året efter blev Brett Boyds ven Roberto Saenz de Heredia sigtet for drabsforsøg. Men den tidligere tv-vært blev aldrig stillet til ansvar for sine forbrydelser. Han forsvandt sporløst og 17 år.

Nu er det kommet frem, at hans tid som en fri mand er forbi. Den 27. april blev han nemlig anholdt i Gatwick Airport i London.

Det skriver flere medier deriblandt det australske nyhedsbureau AAP.

- Manden har forladt Australien i 1999 og har angiveligt levet under falsk navn siden. Vi håber at udlevere ham til Australien i den nærmeste fremtid, siger en talsmand ved politiet i New South Wales.

Iscenesatte sin død
Retssagen mod den australske tv-vært skulle have været påbegyndt i april 1999. Heredia mødte aldrig op, men til gengæld blev hans offer Brett Boyd anholdt uden for retsbygningen, hvor han listede rundt med en maskinpistol. Det var starten på en nedtur, der endte med, at han tog livet af sig i 2008.

Roberto Saenz de Heredia forlod dog først landet flere måneder efter det første retsmøde. Han blev set i juli 1999, hvor han kørte rundt i Sydney. Men to dage senere blev hans bil fundet. Førersædet var smurt ind i blod, og der var ingen spor af Heradia, skriver Daily Mail.

Tv-værten var ikke omkommet i en ulykke, og det er politiets teori, at han havde iscenesat sin død og flygtet ud af landet med et falsk pas.

Sidenhen slog han sig ned i Spanien, hvor han handlede med udenlandsk valuta under de to falske navne Robert Valentine Shorthouse og Robert Jackson, der begge var udstedt i Storbritannien. Her var han langt fra myndighedernes søgelys, men valgte alligevel at tage til England for at besøge sin familie. Og så klappede fælden.

Leder narkosyndikat
Historien lyder allerede som en lidt fantasifuld Hollywood-historie.

Brett Boyds tidligere kæreste Simone Cheung sidder nemlig i øjeblikket i fængsel for flere narkoforbrydelser. Hun skulle angiveligt have været en absolut nøglefigur i et internationalt narko-syndikat.

Hun har i mange år levet i USA og kom tilbage til Australien med navnet Simone Farrow. I USA har hun både arbejdet som sangerinde og model og har flere optrådt i mandemagasinet Penthouse.