Tv: Video fra Paris-terroristen dukket op på nettet

Amedy Coulibaly forsvarer terror-angrebene i Paris og opfordrer til nye aktioner på video

På en video, der blev optaget inden terror-angrebet på det jødiske supermarked Hyper Cacher i Paris, sværger den 32-årige terrorist Amedy Coulibaly troskab til terror-organisationen Islamisk Stat.

Titlen på den syv et halvt minut lange video, der i dag er dukket op på internettet, er 'Kalifatets soldat', og i videoen opfordrer Amedy Coulibaly sine trosfæller til at begå nye og lignende terrorangreb.

Terroristen blev i dag også linket til et skyderi i onsdags, hvor en jogger i Fontenay-aux-Roses blev alvorligt såret af skud. Ballistiske undersøgelser viser, at drabsforsøget på joggeren blev begået med et af de samme våben, som Amedy Coulibaly brugte til drabene i kosher-forretningen.

Amedy Coulibaly optræder på videoen afslappet i forskelligt tøj, en militær camouflagevest, en sort skindjakke og i en helt hvid kjortel ,og han sidder med flere våben af typen AK-47.

Han forsvarer terror-angrebene på det satiriske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 blev dræbt, og angrebet på det jødiske supermarked, hvor han dræbte fire gidsler. Desuden skød Amedy Coulibaly dagen før, ifølge fransk politi, en kvindelig politibetjent på gaden i Paris.

På videoen forsvarer terroristen også angreb på politiet, og han har opfordret til nye angreb mod politifolk. Det får fransk politi til at frygte, at ekstremister inspireres til ny terror. Derfor er franske politifolk blevet opfordret til at slette deres profiler på de sociale medier som Facebook og altid bære deres våben.

Terroristens tidligere advokat Damien Brossier bekræfter, at manden på videoen er Amedy Coulibaly, og organisationen 'SITE Intelligence Group' bekræfter også videoens ægthed.

Angrebene aftalt med terror-brødre
I videoen forklarer Amedy Coulibaly, som han også gjorde i et telefon-interview, kort før han blev dræbt, at han er medlem af Islamisk Stat, og at angrebene på Charlie Hebdo og supermarkedet var koordineret mellem ham og brødrene Kouachi.

Brødrene blev dræbt af politiet, da de stormede skydende ud fra et trykkeri uden for Paris, hvor de havde forskanset sig under flugten efter massakren på Charlie Hebdo.

Fransk politi mener, at videoen med Amedy Coulibaly blev lagt på nettet, efter at terror-aktionerne var startet, og efterforsker nu, hvem der har hjulpet Amedy Coulibaly med offentliggørelsen.

Amedy Coulibaly, hvis muslimsk gifte hustru, den 26-årige Hayat Boumeddiene, jages som medskyldig i terror, siger på videoen på flydende fransk, at angrebene 'er helt legitime'.

- Du kan ikke angribe os og ikke vente gengældelse. Så du spiller offer, som om du ikke forstår, hvad der sker, siger han foran symbolet for Islamisk Stat.

Den 32-årige havde en lang kriminel karriere, dømt for røveri, narko og for forsøg på at befri en fængslet terrorist. Han tilhørte et stærkt radikaliseret islamisk miljø i Paris, og hans kone - der nu menes at opholde sig i Tyrkiet eller Syrien - blev lige så fanatisk, da hun konverterede til islam i 2009.

1 af 3 Amedy Coulibaly erkender sin støtte til IS, og kalder sig selv for Kalifatets soldat.
2 af 3 Amedy Coulibaly mistænkes nu også for et mordforsøg på en jogger i Paris, som blev alvorligt såret.
3 af 3 I hvid kjortel og med en AK-47 ved sin side forsvarer Amedy Coulibaly terrorangrebene i Paris.