TV2: Politiskud standset af Krudttøndens ruder

Ødelagte ruder efter terrorangreb står i Nationalmuseets depot. Ifølge TV2 Nyhederne bremsede ruderne syv skud

Flere af politiets kugler blev standset af ruderne i kulturhuset Krudttønden på Østerbro under skudattentatet 14. februar sidste år.

En dansk og en svensk livvagt affyrede i alt 21 skud mod Omar El-Hussein. 13 af dem ramte ruderne, men syv gik ikke gennem glasset. Skuddene blev standset af ruderne, oplyser TV2 Nyhederne.

Tv-stationen har undersøgt de ødelagte ruder fra Krudttønden og sammenholdt registreringerne med politiets billedmateriale.

At dømme efter afmærkningen af skudhullerne på politiets eget billedmateriale ramte 13 af de 21 skud ruderne, oplyser TV2 Nyhederne.

De ødelagte ruder står i dag i Nationalmuseets depot, hvor medarbejdere fra TV2 har fået lov til at se dem. Ud af ni skud, der var synlige, var syv blevet standset af ruderne, mens to var gået igennem, oplyser TV2.

Ifølge tv-stationen nævner politiets evaluering af håndteringen af terrorangrebet ikke, at en stor del af politiets kugler ikke kunne skyde gennem Krudttøndens ruder.

Ifølge en våbenekspert fra det svenske forsvar er der ikke den store forskel på de våben, som dansk og svensk politi bruger. Han mener, at skudvinklen kan være årsag til, at kuglerne ikke gik gennem ruderne, skriver han til TV2.

TV2 har bedt om en kommentar fra Rigspolitiet om politiets ammunition, men politiet har ikke ønsket at stille op til interview, oplyser TV2.