Tvillinger smider bombe i retssal: Jeg er drabsmanden - ikke ham

En 38-årig mand har taget skylden for et drab, der skete i 2003, og som hans tvillingebror ellers har fået 54 års fængsel for

Kevin Dugar (t.v.) og hans tvillingebror, Karl Smith. Smith var 22. september i vidneskranken, hvor han tog skylden for et drab begået i 2003, som Dugar blev dømt for.
(Foto: Illinois Department of Corrections)
Kevin Dugar (t.v.) og hans tvillingebror, Karl Smith. Smith var 22. september i vidneskranken, hvor han tog skylden for et drab begået i 2003, som Dugar blev dømt for. (Foto: Illinois Department of Corrections)
Følg Krimi

Man skulle næsten tro, at det var et plot fra en TV-thriller.

Men det var torsdag virkelighed i kriminalretten i Leighton - en forstad til Chicago, USA - da 38-årige Karl Smith for første gang i flere år genså sin tvillingebror.

De to brødres mor græd, mens hun så på, skriver flere amerikanske medier. Heriblandt Time og Chicago Tribune.

For det var ikke et helt normal familiemøde.

Karl Smith sad i vidneskranken og indrømmede et drab, som hans bror Kevin Dugar har siddet fængslet for siden 2003.

- Jeg er her for at indrømme en forbrydelse, jeg har begået, og som han fejlagtigt blev beskyldt for, sagde Smith umiddelbart efter, at han havde sat sig i vidneskranken.

Moderen, Judy Dugar, græd som pisket, mens hun lyttede fra tilhørerpladserne. Og Smiths bror sad ved siden af sin advokat, mens han tørte tårer væk fra sine øjne.

Har intet at miste
Men anklagemyndigheden i Cook County stillede spørgsmålstegn ved Smiths bemærkelsesværdige indrømmelse. Anklageren fortalte dommeren, at Smith kun ville erkende overlagt mord, fordi han i forvejen afsoner en fængselsstraf på 99 år. En dom, han har fået for et hjemmerøveri, hvor en seks-årig dreng blev skudt i hovedet tilbage i 2008.

- Han har intet at miste ved at tage skylden for sin brors handling, sagde anklager Carol Rogala ifølge Chicago Tribune.

Hun fortalte også dommeren, at Smiths erkendelse ikke 'bakkes op af uafhængige øjenvidne-skildringer'.

Det er stadig uklart, om retssagen mod Dugar skal gå om.

Karl Smith har netop erkendt i retten i Leighton, Chicago, at det var ham, der begik et drab i 2003, og ikke hans tvillingebror. Googlemaps
Karl Smith har netop erkendt i retten i Leighton, Chicago, at det var ham, der begik et drab i 2003, og ikke hans tvillingebror. Googlemaps

Dugars advokat, Karen Daniel, fortæller til gengæld, at beviserne mod Dugar var papirtynde. Der var ifølge hendes forklaring hverken en erkendelse fra Dugar selv eller nogle fysiske beviser for, at han skulle have begået drabet. Der var alene vidneudsagn fra to øjenvidner, hvoraf den ene endda trak sin forklaring tilbage under retssagen.

Ligner hinanden
De to brødre ligner hinanden på en prik og klædte sig i øvrigt også fuldstændig ens helt indtil 8. klasse. Og i endnu længere tid har de haft for vane at udgive sig for at være hinanden. I retten torsdag var der stort set heller ingen forskel på dem med deres barberede isser og tæt-klippede skæg. Kun fængselstøjet var forskelligt. Smith er fængslet i Menard Correctional Center, og Dugar i Stateville Correctional Center.

Da de voksede op, havde tvillingerne et tættere forhold til hinanden end andre brødre, skriver Chicago Tribune. De var en og samme person, der delte strømper, sko og selv sandwiches ifølge deres mor.

Og heller ikke deres forældre kunne altid kende forskel på de to. I retten torsdag havde Smith problemer med at se, om det var ham selv, der var på et billede, som blev vist frem, eller om det var hans bror.

Moderen har intet kørekort og så torsdag sine sønner sammen for første gang i flere år. Hun har ikke besøgt dem i fængsel, og i retten fortalte hun, at hun var såret over, at anklagerne tvivlede på hendes søns forklaring om, at han var den rigtige drabsmand.

- Sådan noget ville han ikke lyve om, sagde hun.

Blev skudt af 'tvillingen'
Det drab, som den forkerte tvillingebror måske er dømt for, skete i marts 2003. I retten torsdag blev det ifølge Chicago Tribune fortalt, at en bevæbnet mand klædt i sort skød mod en gruppe på tre personer tæt på Sheridan Road og Argyle Street. De to blev ramt, og mens Antwan Carter blev drøbt, så overlevede Ronnie Bolden til gengæld, selv om han blev ramt af tre kugler.

I retten fortalte Bolden senere, at han var blevet skudt af 'tvillingen', som var det navn, som Smith og Dugar brugte, når de indimellem udgav sig for at være den anden.

- Vi handlede, som om vi var den samme person, sagde Smith torsdag og indrømmede, at han og hans tvillingebror var bandemedlemmer, som også solgte narko.

- Hvor jeg var, var han også, og vi forsøgte at ligne hinanden. Han forsøgte at være mig, og jeg forsøgrte at være ham, fortsatte Smith.

Smith fortalte dommeren, at han blev stoppet af politiet ikke så længe efter drabet, men præsenterede sig over for betjentene, som om han var hans bror. Derfor fik han lov til at gå.

Udpegede drabsmand på foto
I retten i 2003 indrømmede Bolden, at han ikke gik til politiet for at udpege Dugar før efter en måned, fordi han havde besluttet at rede trådene ud 'på gaden'. Bolden var medlem af en rivaliserende bande.

Bolden identificerede Dugar, da han blev bedt om at udpege drabsmanden ved at se på en stribe fotos af forskellige mennesker. Smith var ikke blandt de mange fotos.

Det andet øjenvidne, Monique Boykins var 16, da drabet skete i 2003. Hun trak sin forklaring tilbage, efter at hun over for retten indrømmede, at Bolden havde bedt hende om at udpege Dugar som drabsmanden.

Dugar blev dømt for manddrab i 2005. Og han fik en straf på 54 års fængsel. Advokat Daniel fastholder, at Smiths indrømmelse af de faktiske omstændigheder skal tillægges så meget vægt, at Dugars sag bør gå om.

Vil have renset sin samvittighed
Dugar har tidligere spurgt sin bror, om han var gerningsmanden, men i retten i torsdags kom det frem, at Smith nægtede alt dengang. Først i et brev, som Smith skrev til sin bror for tre år siden, indrømmede han, at det var ham, der skød.

- Jeg bliver nødt til at få det ud, før det dræber mig helt, skrev Smith med småt for at få plads til det hele på siden i brevet.

- Så jeg får renset min samvittighed og derefter kan bede dig om tilgivelse. Jeg er den, der skød og dræbte de to Black Stones-medlemmer på Sheridan den aften, lød det i brevet.

I et senere brev til tvillingebroren skriver Smith:

- Grunden til at jeg ikke krøb til korset dengang var, at jeg ikke kunne finde styrken til at gøre det.

Det fik Dugar till at bede Smith om at kontakte en advokat. Og Smith har i 2014 underskrevet en erklæring på tro og love, hvor han indrømmede drabet.

Mødte rivaler
I retten fortalte han torsdag, at det, der i virkeligheden skete dengang, var, at han var til fest med nogle venner og besluttede sig for at forlade festen sammen med en god ven for at købe noget marihuana.

Efter at have parkeret ved SHeridan og Argyle, krydsede Smith gaden til fods, hvorefter en varevogn kørte op på siden af ham. Bolden og Carter steg ud.

Smith fortalte, at brugte et håndvåben med en kaliber på 38. Han så Carter falde omkuld, hvorefter Smith trak et andet våben - en pistol med en kaliber på 32 - som han skød Bolden med. Derefter løb Smith tilbage til sin vens bil.

- Jeg tog en dyb indånding og bad ham om... bare at køre og tage forbi en butik, hvor vi kunne købe sprut, sagde Smith.

Tilbage ved festen klædte Smith om og tog senere i byen med sin bror.

Tvillingernes far, Isaiah Dugar, 68, døde i sidste måned af et hjerteanfald. Ifølge moderen skyldtes anfaldet, at manden var dybt ramt af den smerte, det var for ham at opleve, at begge hans sønner sad bag tremmer. Parret har også to døtre sammen.

- Jeg håber, at Kevin kommer ud. Jeg håber, han ændrer sig totalt, sagde moderen, mens hun lod tårerne trille i rettens foyér.

- Det bliver han nødt til.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag