Tyrkiet slår hårdt ned på migranter på vej mod EU

Efter aftale med EU slår tyrkiske myndigheder nu hårdt ned på migranter, som forsøger at nå Europa.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har tilbageholdt knap 3000 mennesker i de seneste dage i et forsøg på at slå hårdt ned på flygtninge og migranter, som forsøger at nå Grækenland, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Desuden tilbageholdt tyrkerne 35 menneskehandlere, som tager betaling fra flygtninge og migranter, der ønsker at nå til Europa.

I sidste måned indgik Tyrkiet en aftale med EU om at bremse ulovlig migration mod tre milliarder euro (godt 22 milliarder kroner) i støtte til gengæld.

De tyrkiske operationer blev indledt mandag, hvor politi tilbageholdt 1300 på én enkelt dag, herunder en håndfuld menneskehandlere.

De blev tilbageholdt i regionen omkring Ayvacik, som er blevet centrum for flygtninge, der forsøger at nå Grækenland, der er medlem af EU.

Den græske ø Lesbos ligger blot få kilometer mod syd, men overfarten er risikabel, da den ofte sker i overfyldte og åbne både.

På et møde i Bruxelles blev EU-toppen enig med Tyrkiet om, at landet - mod betaling - skal hjælpe med at bremse strømmen af flygtninge og migranter.

Samtidig skal Tyrkiet tage sig godt af de 2,2 millioner syriske flygtninge, som allerede befinder sig i landet.

Det hedder i aftalen, at EU "indledningsvist" afsætter tre milliarder euro til Tyrkiet, hvilket svarer til 22,4 milliarder kroner.

Tyrkiet har dog ønsket tre milliarder euro årligt.