Tysk mand amok i drabsrus: To modige mekanikere stoppede ham

En psykisk uligevægtig mand gik fredag omkring middagstid amok i sydtysk provins

En 47-årig mand gik fredag omkring middag amok og dræbte to tilfældige mennesker. (Foto: AP)
En 47-årig mand gik fredag omkring middag amok og dræbte to tilfældige mennesker. (Foto: AP)

Den normalt fredelige sydtyske provins Leutershausen i delstaten Bayern blev fredag omkring middag centrum for et voldsomt drama, da en 47-årig mand tilsyneladende umotiveret gik amok og tog livet af to mennesker, mens han skød efter flere andre.

Midt i dramaet kom der flere forskellige meldinger om, hvor mange mennesker, der var blevet dræbt, og deres samt gerningsmandens alder. Desuden var der i en kort periode forvirring om, hvorvidt manden var blevet anholdt eller ej.

Foto: AP Krimi Mand amok i Tyskland: To dræbt

Fredag eftermiddag har politiet afholdt et pressemøde, hvor de har fremlagt det hændelsesforløb, som politiet indtil videre har fået lagt for mandens pludselige blodsrus.

Umiddelbart tilfældige ofre
Politiet blev første gang alarmeret klokken 10.02. Her havde den 47-årige mand kørt op ved siden af en 82-årig kvinde i sin sølvgrå Mercedes i den lille bydel Tiefenthal. Efter en kort ordveksling skød han kvinden, hvorefter han flygtede fra stedet.

Fem kilometer derfra, i den endnu mindre by Rammersdorf, åbnede manden igen ild. Denne gang gik det ud over en 72-årig mandlig cyklist, der ligesom den 82-årige kvinde døde på stedet, efter at være blevet ramt af skud fra manden. Hverken den 82-årige kvinde eller den 72-årige mand har ifølge politiet umiddelbart nogen forbindelse til den 47-årige mand.

Klokken 10.30 truede han en anden bilist med sit våben, men han undlod af skyde. Omkring et kvarter efter træf den 47-årige en traktorfører, som han affyrede skud imod. Traktorføreren blev ikke ramt af skud, men derimod af splinter fra ruden. Den skudepisode bliver behandlet som drabsforsøg.

Opførte sig unormalt
Efter de voldsomme skudepisoder gik politiet ud og advarede befolkningen mod manden, som blev betragtet som særdeles farlig og som skød hensynsløst omkring sig.

Klokken 11.45 ankom manden til en tankstation ved Bad Windsheim, omkring 30 kilometer fra de to første gerningssteder. Her blev han overmandet af to mekanikere fra tankstationen. I forbindelse med den efterfølgende anholdelse udviste manden ifølge politiet 'psykiske abnormaliteter', hvorfor politiet er i færd med at undersøge, om manden er tilknyttet psykiatrien eller er under anden behandling.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Politiet sendte i forbindelse med eftermiddagens pressekonference en tak til de 'to modige mekanikere', der stoppede manden.

- Det er takket være denne heltemodige indgriben, at gerningsmanden blev stoppet, siger Joachim Herrmann, indenrigsminister i delstaten Bayern, på pressekonferencen ifølge Bild.

Politiet kan ikke umiddelbart se nogen forbindelse mellem manden og hans ofre, og der har ikke været nævneværdig samtale imellem dem, inden han affyrede skud imod dem. Politiet betegner derfor skyderierne som 'bersærkergang', hvor de ikke har noget nærmere motiv.

En psykolog skal derfor undersøge manden nærmere, inden der bliver foretaget videre juridiske skridt. Den 47-årige mand er ikke tidligere straffet, oplyser politiet.

1 af 4 Foto: AP
2 af 4 Foto: AP
3 af 4 Foto: AP
4 af 4 En 47-årig mand gik fredag omkring middag amok og dræbte to tilfældige mennesker. (Foto: AP)