Annonce:
Annonce:

Tysk medie: München-massemorder brugte Breivik som profilbillede

Manden bag München-skyderierne var efter sigende optaget af masseskyderier og morderen Anders Behring Breivik

Det var blandt andet her foran McDonald's, at gerningsmanden gik amok. Foto: Anthon Unger
Det var blandt andet her foran McDonald's, at gerningsmanden gik amok. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Krimi

På femårsdagen for den højreekstremistiske aktivist Anders Behring Breiviks angreb i Norge, skød og dræbte den kun 18-årige tysk-iranske Ali David Sonboly ni mennesker i München - bagefter skød han sig selv i hovedet.-

Flere oplysninger tyder nu på, at sammenhængen mellem de to angreb måske ikke er tilfældig.

Ni dræbt ved tysk indkøbscenter: Gerningsmand havde ren straffeattest

Politiet i München har bekræftet, at der er en åbenlys forbindelse mellem skyderiet i München og massemorderen Anders Behring Breivik, der myrdede 77 mennesker i juli 2011, men de har endnu ikke offentliggjort, hvad det er, der gør dem sikker på sammenhængen.

Annonce:

Det tyske medie Bild skriver imidlertid, at gerningsmanden, Ali David Sonboly, ifølge tidligere klassekammerater angiveligt har brugt Breivik som profilbillede på beskedtjenesten WhatsApp. Den oplysning er dog ikke bekræftet af tyske myndigheder.

Den 18-årige morder, Ali David Sonboly, havde ifølge hans klassekammerater Anders Behring Breivik som profilbillede på WhatsApp. Foto: AP
Den 18-årige morder, Ali David Sonboly, havde ifølge hans klassekammerater Anders Behring Breivik som profilbillede på WhatsApp. Foto: AP
 

Undersøgt masseskyderier
Undersøgelser af Ali David Sobolys værelse viser ifølge Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, at han forinden angrebet havde søgt på Breiviks bombe- og pistolangreb samt et tysk skoleskyderi i 2009.

På værelset har politiet også fundet bogen 'Why Kids Kill: Inside The Minds of School Shooters' - en analyse af ti skyderier på amerikanske skoler. Det skriver det tyske medie Die Welt.

Meget tyder på, at Sonboly har haft en stærk interesse i masseskyderier lang tid før han udførte angrebet. Og efterfølgende har en 14-årig pige fra den samme skole som gerningsmanden også fortalt, hvordan han næsten ingen venner havde, og at han kun måneder forinden havde truet med at slå sine klassekammerater ihjel.

Annonce:

- I et skænderi sagde han, at han ville gennemføre en massakre. Han sagde 'Jeg vil dræbe jer alle', har pigen angiveligt fortalt til det engelske medie Telegraphs udsendte journalist.

Tysk politi undersøger Breivik-kobling til München-mareridt

Ikke terror
Under et pressemøde lørdag fortalte Münchens politichef, Hubertus Andrae, at angrebet på baggrund af de fundne dokumenter og politiets oplysninger identificeres som et klassisk masseskyderi uden politisk motivation.

- Der blev fundet dokumenter i gerningsmandens lejlighed, som viste en særlig interesse i masseskyderier, men der er endnu ingen indikationer af en sammenhæng med international terrorisme, sagde han. 

Andrae afvise ligeledes, at skyderierne kan linkes til flygtningeproblematikken.

Se den voldsomme video her: Gerningsmand begynder at skyde på mennesker ved McDonalds i München

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: