Tysk politi: IS-militante gav sig ud for flygtninge

Sikkerhedstjeneste arbejder på at identificere yderligere IS-krigere og terrorister, som er kommet til Europa

Her ses politiet under torsdagens razziaer. (Foto: AP)
Her ses politiet under torsdagens razziaer. (Foto: AP)
Følg Krimi

Medlemmer af den militante jihadistgruppe Islamisk Stat (IS) gav sig ud for at være flygtninge og kom på den måde til Tyskland og andre europæiske lande, siger den tyske sikkerhedstjeneste Bfv.

- Vi forsøger at identificere yderligere IS-krigere og terrorister, som er kommet til Europa, siger Hans-Georg Massen, som er chef for Bfv, i et interview med den store tyske tv-kanal ZDF.

Dagbladet Berliner Zeitung citerer Massen for oplysninger om, at myndighederne har modtaget over 100 tip fra befolkningen om, at IS-krigere befinder sig i forbundsrepublikken.

USA-rapport: Islamisk Stat mister krigere

Massen henviser til, at angrebene i Paris i november har understreget, at Islamisk Stat med overlæg har planlagt at placere terrorister blandt flygtninge, som strømmer til Europa.

- Vi har gentagne gange set, at terrorister har sneget sig ind forklædt som flygtninge. Det er en af de kendsgerninger, som vore efterretningstjenester står over for, siger Massen til ZDF.

Terrorfaren i Tyskland blev torsdag understreget, da to algeriske mænd, der formodes at have forbindelser til Islamisk Stat, blev anholdt ved en stor politioperation. To andre efterlyste mænd er stadig på fod.

Politiet rykkede ud i Berlin, Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen. Alene i Berlin rykkede politiet ud med 450 betjente.

Politiet slog til mod private hjem, kontorer og flygtningelejre i eftersøgningen af 'fire personer fra den jihadistiske miljø'. Mindst en med forbindelse til Islamisk Stats træningslejre. Det skriver NBC News.

De fire personer skulle alle være fra Algeriet - og en af de fire skulle være eftersøgt af algeriske myndigheder, fordi han er medlem af Islamisk Stat.

To anholdt: Kæmpe IS-razziaer i tyske flygtningelejre

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at mændene øjensynligt havde planer om et angreb mod turistmål og seværdigheder i det centrale Berlin - blandt andet Checkpoint Charlie og Alexanderplatz.

Ifølge belgiske medierapporter blev en del af de personer, som var involveret i angrebet i Paris, registreret som flygtninge.

Ved angrebet i den franske hovedstad 13. november i fjor blev over 130 mennesker dræbt, og flere hundrede såret.

/ritzau/dpa

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.