Tysk politi undersøger om anholdte bidrog i Paris-angreb

Der Spiegel erfarer, at tyske sikkerhedsfolk i øjeblikket efterforsker, om anholdte spillede en rolle i Paris.

Tysk politi undersøger en mulig forbindelse mellem to algeriske mænd, der blev anholdt torsdag, og attentaterne 13. november i Paris.

Det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel erfarer, at sikkerhedsfolk efterforsker, om de pågrebne har spillet en rolle i angrebene i den franske hovedstad, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Det tyske nyhedsbureau dpa har skrevet, at mændene øjensynligt havde planer om et angreb mod turistmål og seværdigheder i det centrale Berlin - blandt andet Checkpoint Charlie og Alexanderplatz.

En 34-årig mand er hovedmistænkt i planerne om angreb i den tyske hovedstad.

Dagbladet Berliner Zeitung citerer chefen for den tyske efterretningstjeneste for oplysninger om, at myndighederne har modtaget over 100 tip fra befolkningen om, at IS-krigere befinder sig i forbundsrepublikken.

Chefen, Hans-Georg Massen, henviser til, at angrebene i Paris i november har understreget, at Islamisk Stat med overlæg har planlagt at placere terrorister blandt flygtninge, som strømmer til Europa.

Ifølge belgiske medierapporter blev en del af de personer, som var involveret i angrebene i Paris, registreret som flygtninge.