Tysk politiker dræbte mand og kørte liget rundt i sækkevogn

Den tyske politiker Gerwald Claus-Brunner er fundet død i sin lejlighed sammen med et andet lig

Gerwald Claus-Brenner i parlamentet. Foto: AP
Gerwald Claus-Brenner i parlamentet. Foto: AP
Følg Krimi

En af de mest prominente skikkelser i det tyske parti Piratenpartei Deutschland, også kaldet Piratpartiet, har begået selvmord.

Den offentlige anklager i Berlin oplyser, at politikeren Gerwald Claus-Brenner blev fundet i sin lejlighed sammen med liget af en 29-årig mand.

Den 44-årige politiker skulle først have dræbt den 29-årige mand, inden han valgte at begå selvmord i sit hjem. Alt dette skete dagen før valget til delstatsparlamentet i Berlin.

Før sin egen død valgte Gerwald Claus-Brenner angiveligt at sende en pakke til sine parti-kolleger. Pakken indeholdte personlige ejendele og et brev, hvori han tilstod mordet den på den 29-årige mand.

Fragtede lig 11 kilometer
Mordet skete i det 29-årige offers lejlighed i det nordlige Berlin.

Den tyske avis Bild skriver, at Gerwald Claus-Brenner angiveligt skulle have fragtet liget af den 29-årige gennem Berlin ved egen håndkraft. Til jobbet brugte den 44-årige en sækkevogn og kørte igennem Berlins gader med liget.

Gerwald Claus-Brenner lejlighed ligger i Steglitz kvarteret og den 29-åriges lejlighed i det nord-vestlige Wedding kvarter. Distancen mellem de to lejligheder er 11 kilometer.

Forfærdeligt valg
Den farverige pirat-politiker sad i det tyske delstats-parlament fra 2011, hvor han blev valgt ind for første gang. Politikeren skilte sig ud fra sine kolleger, da han altid var iklædt farvestrålende overalls og tilhørende bandana, når han var på arbejde.

Piratpartiet stormede i 2011 ind i delstatsparlamentet. De gik til valg på større offentlig gennemsigtighed, mindre overvågning i samfundet og fik 15 pladser i det berlinske delstatsparlament.

Til valget sidste søndag gik det dog ikke nær så godt. De gik fra 8,9 procent af stemmerne i 2011, til at få 1,7 procent. Det dårlige resultat betød, at de mistede alle deres pladser i parlamentet.

Men det nåede Gerwald Claus-Brenner aldrig at opleve. Ifølge den offentlige anklager dræbte 44-årige pirat-politiker den 29-årige mand og sig selv før valget.

Det tyske højre-fløjs parti AfD blev for første gang stemt ind i delstatsparlamentet med hele 14 procent af stemmerne.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU