Tysk tog-tragedie: Sidste savnede fundet død

Dermed er det samlede dødstal efter togkollisionen oppe på 11

Tysk tog-tragedie: Sidste savnede fundet død

Kunne togulykken være fundet sted i Danmark? Her er Banedanmarks svar

Redningsarbejdere har onsdag fundet liget af den sidste savnede person fra togulykken ved Bad Aibling tirsdag, oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet dpa.

Dermed er det samlede dødstal efter kollisionen 60 kilometer sydøst for München nået op på 11 personer.

Omkring 60 andre personer blev kvæstet i forbindelse med sammenstødet, der skete klokken 06.48 tirsdag morgen på strækningen mellem Holzkirchen og Rosenheim.

Banedanmark om tysk togulykke: Det sker ikke i Danmark

Begge lokomotivførere blev tirsdag bekræftet blandt de døde.

Myndighederne i Tyskland forklarede tirsdag, at kollisionen mellem de to tog skete i et sving i en skov, hvilket betød, at lokoførerne ikke har været i stand til at se hinanden, før togene kolliderede.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, sagde tirsdag eftermiddag, at hun er forfærdet over togulykken i delstaten Bayern.

Patrick overlevede tog-tragedie: 'Overalt råbte folk om hjælp'

- Jeg er forfærdet og ked af den alvorlige togulykke i morges ved Bad Aibling, udtalte hun i en erklæring

- Min sympati ligger især hos familierne til de ni mennesker, der har mistet livet, sagde kansleren om de antal personer, der på daværende tidspunkt var bekræftet døde.

De tyske myndigheder er fortsat uforstående over for, hvordan de to passagertog kunne køre direkte ind i hinanden.

- Det er en strækning, der er sikret med et system, der automatisk skulle sørge for, at togene ikke kører ind i hinanden og bremser automatisk i et nødstilfælde, forklarer den tyske transportminister, Alexander Dobrindt, på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

To ud af togets tre sorte bokse er fundet efter ulykken, og indholdet af dem skal nu hjælpe myndighederne med præcis at finde frem til årsagen.