Tyske medier: Det her er manden, der er mistænkt for Berlin-angreb

Ifølge tyske medier er en mand kaldet Anis A.'s papirer fundet i den lastbil, som mandag aften pløjede gennem et julemarked i Berlin

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, bekræfter ifølge nyhedsbureauet dpa, at en ny mistænkt er eftersøgt efter angrebet mod et julemarked i Berlin.

Han vil dog ikke be-eller afkræfte, hvad de tyske medier ellers rapporterer, at der er tale om en 23-årig tunesisk mand kaldet Anis A.

Indenrigsministeren opfordrer i en kort kommentar medierne til IKKE at spekulere i jagten på gerningsmanden.

- Det er vigtigt vi finder den pågældende mistænkte, og derfor er det essentielt, at vi kan foretage en 'undercover search', siger Thomas de Maiziére.

Men tyske medier som Spiegel, Die Welt og Bild skriver, at der er tale om denne mand:

En 23-årig tunesisk mand og ifølge Reuters med forbindelse til Islamisk Stat. Den tunesiske mand skulle ifølge de tyske medier også have benyttet flere forskellige identiteter, og han skulle ifølge det tyske nyhedsbureau dpa allerede være under efterforskning for at have 'forberedt voldelige handlinger'. Dette er ikke bekræftet af de tyske myndigheder.

Tuneseren blev ifølge Süddeutche Zeitung allerede pågrebet i august i byen Friedrichshafen med et forfalsket italiensk ID, men blev kort efter løsladt.

Norske VG skriver, at der i lufthavnen Schönefeld i Berlin ligger billeder af den tunesiske mand fremme ved check-in skrankerne, og en politimand har oplys til VG's fotograf på stedet at:´'De vil have billedet spredt mest muligt'.

Anholdt en anden

Umiddelbart efter angrebet på julemarkedet anholdt tysk politi en pakistaner, som de troede var gerningsmanden.

 

Han blev dog halvandet døgn senere løsladt efter flere timers afhøring. Politiet kunne efter sigende ikke bevise, at han skulle have noget med sagen at gøre, selv om et vidne mente, at det var den person, der kørte lastbilen ind i menneskemængden.

I lastbilen fandt man efterfølgende den polske chauffør liggende død på passagersædet. Han var dræbt af skud og knivstik, og obduktionsrapporten viser, at manden formentlig har været i live under angrebet. Han skulle have forsøgt at stoppe den uhyggelige handling.

 

Lastbilen, der bragede gennem julemarked. Foto: AP Krimi Efter fund i lastbil: Tysk politi jagter ung tuneser efter angreb

Lastbilen menes at være blevet kapret af en eller flere ukendte gerningsmænd i løbet af mandagen i Berlin.

Med den 37-årige polak bag rattet var lastbilen tidligt om morgenen ankommet til den tyske hovedstad fra Torino i Italien for at aflevere en ladning stålbjælker på en byggeplads.

Derefter ville han fortsætte hjem til sin familie i Polen. Det oplyste hans chef, Ariel Zurawski, til Ekstra Bladet efter de blodige begivenheder på julemarkedet.


Ariel Zurawski har fortalt, at han var blevet bekymret på chaufførens vegne, da han ikke havde hørt fra ham siden klokken 16 mandag. Det samme gjaldt chaufførens hustru, der heller ikke kunne skabe kontakt til manden.

Han efterlader sig en 17-årig søn og en kone, som er i dyb sorg, ligesom resten af hans familie.

 

Se her, hvor i Berlin angrebet fandt sted. Video: Ekstra Bladet

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5