Tyske venstreekstremister:- Vi kastede brandbomber mod tyrkisk moské

Venstreekstremister bekender sig til attentat i tysk by i solidaritet med kurdere i Syrien

Den komplicerede konflikt i Syrien og Irak trækker flere og flere spor til Vesteuropa.

For et par uger siden blev fire mænd, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger har syrisk-kurdisk baggrund, fængslet, fordi de mistænkes for at have kastet molotov- cocktails mod den tyrkiske ambassade i København.

Fængslet for brandattentat på ambassade: Fire sigtede har kurdiske rødder

Og medlemmer af den militante venstreekstreme gruppe, Antifa, bekender sig nu til et lignende angreb udført mod en tyrkisk kulturforening og moské i byen Kassel, der ligger i den tyske delstat Hessen, skriver Bild.

Brandbombe-attentatet blev udført natten til 25. marts.

Avisen beskriver, hvordan Antifa på det venstreorienterede site Indymedia.org har offentligjort et bekendelses-skrift.

'Efter mange spekulationer bekender vi os nu til angrebet med molotov-cocktails på mødestedet for tyrkiske fascister i Bunsenstrasse,' lyder det ifølge Bild.

Antifa truer med yderligere aktioner:

'Vi fortsætter med flere militante aktioner, hvis ikke Tyrkiet stopper deres aggressioner'.

Dette billede, der er fra en overvågningsvideo, har politiet offentliggjort i forbindelse med brandattentatet. Foto: Polizei Hessen
Dette billede, der er fra en overvågningsvideo, har politiet offentliggjort i forbindelse med brandattentatet. Foto: Polizei Hessen

Overvågningsvideo viser, hvordan fire maskerede personer kastede tre molotov-cocktails mod bygningen.

Mens PET deltog i efterforskningen af attentatet mod ambassaden i København, så står den forbundstyske politi-enhed, Bundeskriminalamt, for efterforskningen af attentatet i Kassel.

Både angrebet i København og i Kassel kan dermed knyttes til Tyrkiets nylige invasion i det nordlige Syrien omkring byen Afrin, der gennem længere tid havde været under kurdisk kontrol.

Men med støtte fra pro-tyrkiske militser i Syrien erobrede de tyrkiske styrker i sidste måned området.

Antifa sympatiserer med kurderne i Mellemøsten, og en række vesteuropæiske Antifa-medlemmer er rejst til området, hvor de har haft sluttet sig til de kurdiske styrker.

Omvendt mistænkes det tyrkiske styre for at bruge den kriminelle rygmærkebande Osmannen Germania som fremskudt muskelkraft i Tyskland.

Erdogan-håner skulle afstraffes af gadebande i Tyskland
Her er der store mindretal af både tyrkere og kurdere. Og når det brager løs mellem Tyrkiet og kurderne giver det genlyd i Vesteuropa - især i Tyskland.

Særligt kurderne har på det seneste gennemført demonstrationer rundt om i Europa.

Ved flere lejligheder er de blevet mødt af tyrkere, der har hilst dem med håndtegnet for den tyrkiske nationalist-bevægelse, De Grå Ulve.

I Tyskland har der også været sammenstød mellem Kurdere og Tyrkere.