Tyskland: Forældre anholdt i sag om æresdrabsforsøg

Politiets mistanke: 17-årig flygtningepige skulle dræbes fordi hun havde fundet en ny mand

Sagen om drabsforsøget på en 17-årig pige i det sydlige Tyskland fortsætter med at udvikle sig.

I forvejen er to anholdt og sigtet i sagen - pigens 20-årige bror og pigens nu 34-årige mand. Men nu er også pigens forældre anholdt, skriver flere tyske medier, blandt andet Bild.

Til mediet Schwäbische Zeitung udtaler statsanklager, Ernst Holzer, at forældrene mistænkes for direkte medvirken til det grove drabsforsøg. Men ifølge den foreløbige efterforskning, så har forældrene efter selve gerningen alarmeret redningstjenesten.

Og dermed er forældrene juridisk set trådt tilbage fra selve drabshensigten, udtaler statsanklageren til regionalmediet.

Drabsforsøget udspandt sig om aftenen 27. februar i familiens hjem den lille by Laupheim, der ligger sydvest for Stuttgart.

Familien er arabiske flygtninge, der har boet i Tyskland i en mindre årrække. Som 15-årig blev knivofferet tvangsgift med en 32-årig mand.

Krimi Bror og ægtemand i brutal sag: 17-årig pige skulle dræbes med kniv

Sidste år fandt hun sig en ny mand, en 27-årig, der ligeledes er arabisk flygtning. Denne har til Bild udtalt, at de to nu dannede par, og at pigen var blevet skilt fra sin mand.

Pigen og den 32-årige er ikke lovformeligt gift efter tysk lov, men 'kun' viet igennem en imam.

Ved drabsforsøget blev pigen stukket i maven og skåret i ansigtet. Hun var ligeledes gravid. Hendes nye kæreste fortæller til Bild, at han er faren til det ufødte barn.

Det er politiets foreløbige opfattelse, at pigens familie og mand har opfattet dette som en krænkelse, og at den krænkede ære kun kunne genoprettes ved, at pigen blev dræbt.

Ifølge Schwäbische Zeitung mistænkes pigen far også mistænkt for seksuelt misbrug af børn.

Avisen skriver også, at den 17-årige, der har fødselsdag i maj, skal optages i et vidnebeskyttelsesprogram.

Pigens bror og ægtemand blev anholdt i et tog dagen efter drabsforsøget.

Dermed nåede den 20-årige bror ikke at være på fri fod særligt længe. Kun knapt to døgn.

Krimi Terror-sigtet: - Vi vil dræbe hele verden indtil alle dyrker Gud

For dagen før drabsforsøget blev han løsladt i en sag, hvor han sad varetægtsfængslet.

Her er han mistænkt for at have ydet støtte til en 20-årig syrisk flygtning, der mistænkes for at have planlagt terror i København.