Tyskland under pres - flygtninge i tusindvis søger mod Berlin

Teltlejre og gymnastiksale tages i brug for at skaffe asylansøgere i titusindvis tag over hovedet

Teltlejre rejses rundt om i Tyske byer for at give asylansøgere tag over hovedet.
(Foto: Roland Halkasch/picture-alliance/dpa/AP Images)
Teltlejre rejses rundt om i Tyske byer for at give asylansøgere tag over hovedet. (Foto: Roland Halkasch/picture-alliance/dpa/AP Images)

Den tyske hovedstad, Berlin, er målet for mange af de migranter og flygtninge, som de seneste måneder er strømmet ind i Europa via Italien og Grækenland.

Bare i årets første to-tre måneder brugte byens senat mere end tre millioner Euro - omkring 22 millioner kroner - på hoteller ligesom gymnastiksale og lignende indrettes med køjesenge til de mange tilrejsende.

Det skriver flere tyske medier.

I årets første kvartal var 5100 asylansøgere ifølge Berliner Morgenpost søgt til byen. I maj var der tale om 1900. I juni måned var tallet på 2800 asylansøgere. I denne måned forventes tallet at stige til over 3000.

Flest er fra Syrien, men resten er fra forskellige afrikanske lande ligesom  også Serbien, Albanien og Bosnien-Hercegovina nævnes som hjemstavn for en række af asylansøgerne.

Ind til for nyligt havde Berlin regnet med med 20.000 asylansøgere i år. Men avisen beskriver, hvordan tallet sandsynligvis skal korrigeres, da byen allerede har modtaget 15.000 asylansøgere.

Ikke kun Berlin er ramt at den massive tilstrømning - også andre tyske byer er ved at segne under presset.

Blandt andet Dresden i det østlige Tyskland, hvor der nu rejses en teltby i en af byen. Det skriver mopo24.

Det er planen, at teltbyen skal rumme foreløbigt 1100 asylansøgere.

- Den fortsat meget høje tilstrømning af asylansøgere har fuldstændigt udtømt vores tilgængelige kapacitet, siger Holm Felber, talsmand for Tysk Røde Kors, der driver teltlejren.

Tysk Røde Kors har også rejst lignende teltlejre rundt om i andre tyske byer. Ifølge planen skal det være midlertidigt opholdssted frem til oktober, hvor der så skal findes andre løsninger.

1 af 2 Her er det i byen Dresden, at Tysk Røde Kors rejser en teltlejr. (Foto: Roland Halkasch/picture-alliance/dpa/AP Images)
2 af 2 Teltlejre rejses rundt om i Tyske byer for at give asylansøgere tag over hovedet. (Foto: Roland Halkasch/picture-alliance/dpa/AP Images)
69 kommentarer
Vis kommentarer