Tyv bliver mobbet på nettet - forsøgte at snyde politiet med 'snu' udklædning

30-årige David Springthorpe troede tilsyneladende, at han kunne narre betjentene ved at klæde sig ud - med et par briller

Følg Krimi

Det kan godt være, det virker for Supermand, når han ikke vil genkendes som Clark Kent.

Men hvis du ikke ligefrem er en opdigtet superhelt, så er det sjældent nok at dække øjnene en smule til, hvis du vil gemme dig for nogen. Især politiet.

Betjente fra South Normanton and Pinxton Safer Neighbourhood Team, der er en del af Derbyshire Police lod sig i hvert fald ikke narre, da 30-årige britiske David Springthorpe forsøgte at være snu ved at iklæde sig et par briller.

Politiet har efterfølgende delt to politibilleder - et før og et efter han iførte sig sin 'forklædning' på Twitter.

'David Springthorpe blev for nylig anholdt af betjent Tom Smedley efter en jagt til fods i South Normanton', skriver South Normanton and Pinxton Safer Neighbourhood Team på Twitter ved 'før-billedet' af David Springthorpe, der var sigtet for en række butikstyverier og for at have undladt at møde op i retten.

'Springthorpe har for nylig ændret sit image ved at iklæde sig et par briller. Dette var ikke helt snedigt nok', fortsætter deres tweet. Kort efter lagde de det andet politibillede op, hvor David Springthorpe nu er iført sin 'forklædning'.

'Springthorpe fik 30 ugers fængsel', lyder teksten til 'efter-billedet'.

Det ene af billederne har politiet også lagt på Facebook, og det har fået flere til at more sig med at online-drille den britiske indbrudstyv på de sociale medier.

'Er tilfreds med dommen. Tvivler dog på, at det vil gøre en så stor forskel. Desværre er det ind ad det ene øre og ud af det andet med folk som ham, skriver en Facebook-bruger med en slet skjult reference til mandens ører.

'Ja, ven, de briller skjuler fuldstændigt dit ansigt, men du har kæmpe ører og en halstatovering. Dør af grin, han ser helt uforandret ud', skriver en anden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+