Tyv fanget på kamera: Her stjæler han gammel dames folkepension fra hendes BH

93-årige Maria Vasquez var ude for at købe sko, da tyven stjal pengene fra hendes BH. Tyveriet blev fanget på kamera og gerningsmanden er nu anholdt

26-årige Broyoan Lopez' kyniske tyveri blev filmet af et overvågningskamera. Se det her. Video: Kamera One/NYPD
Følg Krimi

En 26-årig kynisk tyv, der stjal fra en gammel dame i kørestol og fik en hel millionby på nakken, er nu blevet anholdt, skriver adskillige amerikanske medier, blandt andet lokalmedierne Pix 11 og ABC 7.

Gerningsmanden, den 26-årige Broyoan Lopez, gjorde sig upopulær ved den 8. september at stjæle en 93-årige Maria Vasquez' folkepension ud af hendes BH foran et oevrvågningskamera i en tøjforretning.

Vasquez havde kort forinden hævet sin månedlige folkepension på 600 dollar (omtrent 4000 kroner), og den kørestolsbundne 93-årige dame var derefter taget ud for at købe nye sutsko sammen med en handicapmedhjælper.

Broyoan Lopez havde angiveligt fulgt efter dem hele vejen fra banken, og inde i tøjforretningen Regine's sneg han sig op bag Maria Vasquez, stak hånden ned i hendes BH og stjal de 600 dollar uden at handicaphjælperen opdagede det.

Se overvågningsvideo med tyveriet i videoen over artiklen.
- Med det samme lagde han sine hænder på mig, fordi han vidste hvor pengene var, forklarer Maria Vasquez om tyveriet, som hun ifølge eget udsagn 'ikke kunne se komme'. Derfor nåede hun også kun at udstøde et skrig før Broyoan Lopez var væk igen.

Massiv økonomisk støtte til offeret
Videoen med Lopez' kyniske tyveri blev bragt på NYPD's twitterkonto sammen med en efterlysning, og derefter blev historien hurtigt samlet op af lokale medier, hvilket førte til at gerningsmanden allerede dagen efter blev pågrebet af politiet.

Under anholdelsen skulle øjenvidner ifølge New York Daily News have råbt ukvemsord efter Broyoan Lopez.

Samtidig er støtten til 93-årige Vasquez strømmet ind.

Indehaveren af Regine's, Josh Cohen, har både foræret hende en check på samme beløb som hun fik stjålet og et par nye sutsko magen til dem hun var ude for at købe.

Derudover var empatiske new yorkere hurtige til at starte en GoFundMe-indsamling med det formål at samle 600 dollar ind til den offeret. Det er dog gået over al forventning, og i løbet af to dage er der blevet indsamlet intet mindre end 1921 dollar.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.