Tyve-bande dømt: Slæbte kassevis af varer væk

Kunder og butiksekspedienter kunne måbende se på, mens tyvebande slæbte af sted med varer fra flere butikker på Sjælland

Her stjæler tyvebanden fra Meny. Video: Meny Toftegårds Plads

En omfattende efterforskning med gennemgang af en lang række sjællandske butikstyverier førte i dag til dom mod tre mænd for hver deres rolle i et større sagskompleks om åbenlyse tyverier og røverier mod en række supermarkeder og tankstationer.

De tre mænd på 32, 18 og 16 år var tiltalt for 50 tyverier og seks røverier begået i fire forskellige politikredse på Sjælland.

Ved Retten i Glostrup blev de i dag idømt fængselsstraffe for de utallige tyvetogter, mens retten frifandt trioen for tre af røverierne.

Bandens ældste fik et år og fire måneders fængsel, mens den 18-årige blev idømt ni måneders fængsel. Den 16-årige slap med syv måneders betinget dom.

Krimi Tyve-bande hærger supermarked: Nu siger ejeren stop og bryder loven

Ville sælge varer videre
Bandens metode vakte sidste år forargelse, da de ved flere lejligheder helt åbenlyst gik ind i butikker, fyldte store kurve med varer – blandt andet ca. 5.000 energidrikke - og slæbte dem væk uden at betale.

- Næsten hver gang er de gået lige forbi måbende kasse-ekspedienter og butiksejere med varerne. Jeg tror ikke, jeg tidligere er stødt på en sag, hvor man har været så ligeglad, siger senioranklager Danni Richter Larsen fra Københavns Vestegns Politi til Ekstra Bladet.

I kassevis slæbte tyvene slik fra Haribo ud af Supermarkedet Menu i Valby 5. oktober. Foto: Privat
I kassevis slæbte tyvene slik fra Haribo ud af Supermarkedet Menu i Valby 5. oktober. Foto: Privat
 

Ifølge senioranklageren er det ikke lykkedes politiet at konfiskere eller finde de mange tyvekoster.

- Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private, siger Danni Richter Larsen.

Tyvebandens mange togter stoppede først i oktober sidste år, da politiet kunne varetægtsfængsle den 18-årige nu dømte. To måneder senere kunne politiet sætte en endelig stopper for banden, da betjente anholdte den 32-årige efter en omfattende politiaktion og ransagning. 

Fik hjælp af andre
Ifølge politiet fik de tre dømte flere gange hjælp af andre medgerningsmænd, som politiets efterforskere har identificeret og sigtet for deres andele i tyverierne – også de vil snart blive sat under tiltale, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Der er tale om tre andre personer, oplyser anklager Danni Richter Larsen.

Krimi Tyve-bande hærger supermarked: Nu gav det pote, at chefen brød loven

Under tyverierne blev butikspersonale truet af tyvene, hvis de skred ind over for de åbenlyse tyverier.

Derfor udviklede tyverierne sig i seks tilfælde til røverier.

Men Retten i Glostrup fandt i dag, at der kun kunne ske domfældelse i tre af røverierne.

- Det skyldes de vidneforklaringer, som har været i retten, siger senior anklageren.

Banden slog til mod en række af butikker på Sjælland fra maj frem til december sidste år.