Annonce:
Annonce:

Ubåds-mysteriet: Det sagde Peter Madsen, da han kom i land

Kim Wall er i dag blevet bekræftet død og parteret.  I kølvandet på det kan man se tilbage på, hvad Peter Madsen egentlig sagde, da han satte sine fødder på fast land igen i Dragør, efter ubåden Nautilus var sænket

Annonce:
Følg Krimi

Den 10. august stævnede den unge svenske journalist Kim Wall ud fra Refshaleøen sammen med Peter Madsen i hans selvbyggede ubåd. Venner vinkede til hende. De så hende ikke igen.

I dagene og ugen efter var det et mysterium, hvad der mon i virkeligheden var sket med den forsvundne journalist, Kim Wall, men nu 12 dage efter er oplysningerne talrige.

Ubåds-mysteriet: Her er politiets næste skridt

Onsdag morgen kom det  nemlig frem, at den torso der mandag eftermiddag blev fundet på Amager var hende. Det oplyste vicepolitiinspektør, Jens Møller, på et pressemøde

På torsoen fandt man yderligere metal, som angiveligt skulle hjælpe til at holde liget af Kim Wall til bunds, og kroppen havde yderligere skader, der tydede på, at nogen havde forsøgt at presse luften ud af kroppen, så den gik til bunds og ikke flød på vandet.

Annonce:

Med de oplysninger kan man ikke lade være med at se tilbage på, hvad opfinderen Peter Madsen egentlig sagde minutterne efter, han var kommet i land til havnen i Dragør.

- Jeg er helt okay, siger en smilende Peter Madsen til TV 2.

Politiet efter torso-fund: Denne gamle drabssag kigger vi på

Peter Madsen er sigtet for drab og subsidiært uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. Han nægter sig skyldig og sidder varetægtsfængslet indtil 5. september.

På havnen stod Peter Madsen i en militær-farvet keddeldragt sammen med to politibetjente.

- Har du nogle kontaktoplysninger på hende, spørger en af betjentene, der står med en telefon til øret.

- Det ligger i min telefon på havets bund, svarer Peter Madsen.

- Du har ikke navnet på hende eller hvad?, spørger den anden betjent.

- Altså kun, at hun hedder Kim. Jeg tjekker ikke baggrund på en journalist, der ringer og siger: Kan jeg få et interview, svarer Peter Madsen.

Ord for ord: Læs ALLE spørgsmål og svar fra politiet om torso-fund

Annonce:

'Hvad foregår der?'
På havnen forklarede han en journalist fra TV 2, at der opstod en fejl på en ballasttank, og da han forsøgte at reparere den, sank ubåden på kun 30 sekunder.

Politiet har dog siden hen fortalt, at ubåden angiveligt er blevet sænket med vilje.

Alligevel smiler han til kameraet og forklarer, at han er ked af, at Nautilus er sænket.

- Da jeg forsøgte at reparere det - blev det værre. Nautilus sank på cirka 30 sekunder, og jeg kunne ikke lukke lugerne eller noget. Det er jo meget godt, for så havde jeg jo stadig været dernede, siger Peter Madsen med et smil på læben.

På vej hen til patruljebilen hører man på TV 2's klip en forvirret Peter Madsen spørge den ene betjent, hvad det er der foregår.

- Det ved vi ikke. Vi skal bare være klar over, hvad der er sket svarer betjenten.

Her lader det til, at Peter Madsen har alt andet i tankerne end den unge, svenske journalist. Han fortæller, hvorvidt han forventer at få ubåden op igen, at båden er ansvarsforsikret, og hvor meget det mon ville koste at få båden op igen.

Annonce:

Peter Madsen forklarede i den indledende fase overfor politiet, at Kim Wall blev sat af ved restauranten 'Halvanden' omkring klokken 22.30. Den forklaring har han siden hen ændret til, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som forårsagede Kim Walls død, og at han 'begravede hende til søs', som det er formuleret i retsbogen. Hvad ordlyden dækker over, og hvad der nærmere menes, oplyses ikke.

Ved en større aktion blev ubåden hevet op fra havets bund.

Politiet har onsdag oplyst, at der trods saltvand blev fundet blod i ubåden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: