Annonce:
Annonce:

Ubåds-mysteriet: Her er politiets næste skridt

Med fundet af og identifikationen af torsoen som værende den svenske journalist Kim Wall, har politiet nu fået godt greb om sagen, men der er stadig et stykke vej, før politisagen er færdig

Annonce:
Følg Krimi

Med fundet af og identifikationen af torsoen ved Amager har Københavns Politi nu fået en smule ro på den sag, der har optaget ikke bare Danmark, men det meste af verden.

Ikke mindst har Kim Walls pårørende fået 100 procent vished for, at deres kære er død.

Men der er stadig et stykke vej i efterforskningen i forhold til den endelige sag mod den anholdte ubådskaptajn 46-årige Peter Madsen, der nægter sig skyldig i drab, men har sagt, at en ulykke om bord på ubåden førte til Kim Walls død.

I morges meldte drabschef Jens Møller ud, at dna havde givet et match mellem torsoen og den forsvundne svenske journalist.

Gennembrud i sagen

Han forgænger, tidligere drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl siger til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Som Jens (Møller red.) sagde i morges, har politiet nu fået et gennembrud i sagen. Det er jeg helt enig i. Politiet har en anholdt. De har et gerningssted, altså ubåden, hvor der nu er blevet sagt, at man har fundet blod. Og så har de også en del af offeret.

- Det næste skridt er naturligvis at gøre alt, hvad man kan for at finde de andre ligdele, siger Over Dahl og erindrer en af  hans tidligere sager i Københavns Politi, nemlig da der blev fundet to ben og en arm i det indre København, hvor man to dage efter fandt hele kroppen.

Svært at fastslå

- Øvelsen er at få samlet alle delene, så de retsmedicinske undersøgelser kan give mere viden om, hvad der er sket. Det kan være svært at fastslå en dødsårsag med blot en del fra kroppen, siger han.

Ove Dahl understreger, at der for politiet også altid vil ligge et stort ønske i forhold til de pårørende om at kunne aflevere et helt menneske til familien.

- Det er jo en forfærdelig og tragisk sag, og der er ikke tvivl om, at man vil lede og lede længe, som han siger.

Genafhøring

Annonce:

Med alle de nye informationer, der er kommet frem og fundet af torsoen, vil et af de næste skridt utvivlsomt være en genafhøring af Peter Madsen.

- Men det er op til den anholdte, om han vil lade sig afhøre. Han har ret til at sige nej, siger Ove Dahl og tilføjer:

- Man kan håbe, at han vil lette sit hjerte og svare på spørgsmål. Det tror jeg, han selv vil have det bedst med.

Den tidligere drabschef fastslår, at der trods de nye oplysninger ikke er behov for et nyt retsmøde i sagen, før fængslingsfristen udløber den 5. september.

Sigtet for drab

Under grundlovsforhøret forrige lørdag blev Peter Madsen fængslet på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Dommeren ville altså ikke fængsle ham på en mistanke om drab, som han også er sigtet for.

Annonce:

På det tidspunkt var ubåden først ved at blive bjærget fra Køge Bugt, og man havde heller ikke fundet dele af den omkomne kvinde. Dommeren fastsatte fængslingen til 24 dage. Den 5. september skal Peter Madsen så igen for en dommer.

- Under den fristforlængelse skal dommeren så vurdere de nye oplysninger i sagen og derefter tage stilling til, om fængslingsgrundlaget skal ændres.

Kan tage et år

Den tidligere drabschef siger, at der typisk i sager, hvor der er rejst sigtelse for drab, går et års tid, før politiets efterforskning og anklagemyndighedens vurderinger er færdige, før sagen kommer for retten. Deri indgår også, at en anholdt i drabssager skal mentalundersøges.

Tidligere i dag slog den nuværende drabshef Jens Møller fast på et pressemøde, at den fundne torso havde været forsøgt tynget ned, så den ikke skulle drive af sted.

Den var påført skader, for at forhindre kroppens gasser i at få den til at stige til vejrs, ligesom der var hæftet metal på torsoen. Jens Møller ville ikke gå i yderligere detaljer.

Annonce:

Eftersøgningen efter de resterende dele af Kim Wall fortsætter med hjælp fra blandt andet Beredskabsstyrelsen, sagde han.

Ord for ord: Læs ALLE spørgsmål og svar fra politiet om torso-fund

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: