Annonce:
Annonce:

Ubådssagen: Nu har politiet gjort nyt fund

Ved den omfattende eftersøgning i Køge Bugt har dykkere fundet en arm

Sidste måned gjorde poitiet et stort fund i Køge Bugt, da det lykkedes at finde Kim Walls hoved, ben og tøj samt en kniv på havets bund
Annonce:
Følg Krimi

Politiet har formentlig fundet endnu et vigtigt spor i den omfattende efterforskning af freelance-journalisten Kim Walls tragiske død om bord på ubåden UC3 Nautilus i august i år.

Det er sket i Køge Bugt nær det sted, hvor politiet i sidste måned fik et stort gennembrud, da det lykkedes at finde Kim Walls hoved, ben og tøj samt en kniv på havets bund.

- Københavns Politi har i dag i samarbejde med Forsvarets dykkere fundet en arm under dyk i Køge Bugt. Armen er fundet nær den rute, som har været efterforsket i forbindelse med ubådssagen, skriver politiet i en pressemeddelelsen.

- Vi har endnu ikke fastslået om der er tale om en højre eller venstre arm, eller hvem armen tilhører. Men vi arbejder ud fra, at den hidrører fra ubådssagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Annonce:

Armen undersøges i morgen på Retsmedicinsk Institut.

Hvis det bliver fastslået, at der er tale om Kim Walls arm, mangler kun den anden arm, før politiet har fundet hele liget af Kim Wall. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er fundet sket omkring middagstid.

Peter Madsen er sigtet for drab, partering og anden seksuel omgang end samleje. Han nægter sig skyldig i drab, men erkender, at han har parteret Kim Wall og smidt hende over bord.

Forskningsskibet Aurora har assisteret med eftersøgningen i Køge Bugt. Foto: Kenneth Meyer.
Forskningsskibet Aurora har assisteret med eftersøgningen i Køge Bugt. Foto: Kenneth Meyer.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, blev de svenske lighunde Ace og Ben igen sat ind i eftersøgningen i forrige uge.

Ubådsmysteriet: Lighundene, der skabte gennembruddet

Drabschef Jens Møller ses her i sidste måned, hvor Kim Walls hoved, ben og tøj blev fundet. Foto: Kenneth Meyer
Drabschef Jens Møller ses her i sidste måned, hvor Kim Walls hoved, ben og tøj blev fundet. Foto: Kenneth Meyer

Politiet mangler stadig at finde både Kim Walls og Peter Madsens mobiltelefoner.

Ekstra Bladet har tidligere talt med Martin Frederiksen, cheftekniker og direktør i firmaet Recoverit, der genskaber data fra telefoner, harddiske etc, der fortalte, at det ikke er umuligt at genskabe data fra en telefon, der har ligget på havets bund.

Annonce:

Men det er svært, og det kræver, at man håndterer mediet korrekt fra start. Og så er saltvand særlig skidt for telefonen.

– Saltvand er yderst ætsende – især på de elektroniske lodninger i telefonen. Jo længere tid telefonen har ligget i en saltvandsopløsning, jo større er sandsynligheden for alvorlig skade på mange dele af telefonen, fortalte han.

Leder efter to iPhones på havets bund: Sådan genskabes telefonernes data

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: