Uber efterforskes i USA

Uber har fået justitsministeriet på nakken, efter det er kommet frem, at de har overvåget myndighedspersoner

Det amerikanske justitsministerium indleder en kriminalefterforskning mod kørselstjeneste Uber.

Det sker, efter at det er kommet frem, at Uber har gjort brug af teknologi, der sikrede, at Uber-chauffører ikke fik kunder, der arbejdede for de lokale transportmyndigheder.

Det skriver Reuters. Nyhedsbureauet har oplysningerne fra to kilder tæt på sagen.

Uber har erkendt, at softwaren, der er kendt som Greyball, har hjulpet til med at identificere regeringspersoner, der prøvede at undersøge Uber i områder, hvor de endnu ikke havde tilladelse til at operere.

Eksempelvis i Portland i Oregon.

Firmaet har efterfølgende forbudt brugen af Greyball til det formål. Det skete, efter at New York Times afslørede brugen af metoden i marts.

Uber forsvarede sig med, at formålet med Greyball var at sikre kørselsanmodninger mod svindel.

Historierne i New York Times kastede Uber ud i en sand mediestorm.

Den kriminelle efterforskning kan blive et stort problem for Uber, der i forvejen har en række sager af juridisk karakter på halsen.

Hverken Uber eller det amerikanske justitsministerium har ønsket at kommentere sagen.

Transportmyndighederne i Portland fortalte i sidste uge, at deres undersøgelser viste, at Greyball var blevet brugt mod 16 af deres ansatte i december 2014. Det var før, at Uber overhovedet havde opnået tilladelse til at køre der.

Uber, der er vurderet til at have en værdi på 68 milliarder dollar, har været kendt for deres til tider aggressive fremfærd.

Igennem de seneste måneder har der været flere kontroverser i offentligheden omkring selskabets øverste direktør, Travis Kalanick, der har ført til, at han offentligt erkendt, at han har brug for professionel hjælp til sit lederskab.