Udbrændt turistbus: Fynske skolebørn var på vej på skiferie

Flere end 30 skoleelever fra Assens Kommune på Fyn har lørdag aften været impliceret i busbrand på motorvej i Sverige

En turistbus med danske skoleelever på vej på skiferie er lørdag aften brudt i brand på den svenske motorvej E6 mellem Kvibille og Getinge i Halland.

Det oplyser vagtchefen ved politiet i Sverige - polisen i Region Väst - Sanna Lagerkvist til Ekstra Bladet.

Ulykken skete klokken 19.45, og ingen elever skulle være kommet noget til.

- Af ukendte årsager er bussen begyndt at brænde. Det begyndte at brænde under bussen. Man har rømmet bussen. Og bussen er siden blevet bortbjærget. Den er helt udbrændt. Siden er der bestilt busser, så eleverne er blevet kørt væk fra E6, siger Sanne Lagerkvist til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om 8- og 9-klasses elever fra Assens Kommune. Der var flere end 30 unge med i bussen tillige med tre voksne, da det begyndte at brænde.

Branden i bussen blev først slukket helt klokken 21.30, og på det tidspunkt var der efter det oplyste ikke andet end et vrag tilbage.

Redningsleder Stefan Rane fortæller til Göteborg-posten, at rømningen af bussen skete helt eksemplarisk.

- De stod ude på forhøjningen ved siden af motorvejen på lang afstand af bussen, da vi ankom. De kom hurtigt ud af bussen. Chaufføren gjorde et dygtigt arbejde. Det kunne være endt med en katastrofe. Helle bussen er udbrændt både inden for og uden på. Det er sluttet så lykkeligt, som det kunne, siger Stefan Rane til Göteborg-Posten.

Eleverne er ifølge politiet foreløbig blevet kørt til Falkenberg.

E6 var i en periode spørret i nordlig retning, mens redningsarbejdet stod på.