Udenrigsministeriet advarer: Undgå tæt befærdede områder i Istanbul

Danske turister rådes til at undgå store menneskemængder i Tyrkiet, fastslår borgerservice efter nyt angreb.

Lørdag ekslpoderede endnu en bombe i Tyrkiet. (Video: AP)
Følg Krimi

Lørdagens bombeangreb i Istanbul, der har kostet mindst fire mennesker livet, er en bekræftelse af, at der er en reel terrorrisiko i Tyrkiet.

Sådan lyder det fra Udenrigsministeriets borgerservice, der lørdag er gået i gang med at opdatere den rejsevejledning, der skal rådgive danske turister.

Det siger Ole Egberg Mikkelsen, centerchef ved Udenrigsministeriets borgerservice.

- Efter et angreb gør vi altid det, at vi kigger på vores rejsevejledning og opdaterer den. Der er i forvejen en understregning af, at der er en særlig terrorrisiko i Tyrkiet i øjeblikket, og det har angrebet i Istanbul desværre bekræftet, siger han til Ritzau.

Bombeangrebet er det fjerde i Tyrkiet i 2016, og derfor har borgerservice også nogle klare retningslinjer til danske turister i landet.

- Når man kigger på, hvad der er sket i Istanbul og Ankara de seneste måneder, så sker det typisk steder, hvor mange mennesker samles, og hvor mange turister samles. Så som rejsende kan man forsøge at undgå at færdes de steder, siger han.

- Det kan være indkøbscentre, undergrundsbaner, større turistattraktioner og andre lokaliteter. Det er ikke altid, at man kan undgå at opholde sig der, men man kan sørge for at opholde sig så kort tid, der hvor der er risiko.

Borgerservice har endnu ikke overblik over, om nogen danskere er kommet til skade ved angrebet, lyder det fra Ole Egberg Mikkelsen.

- Vores konsulat i Istanbul er i gang med at kontakte hospitaler og myndigheder i byen for at finde ud af, om der skulle være danskere, der er berørte af angrebet. Vi har ikke et svar på nuværende tidspunkt, men forventer et svar senere på eftermiddagen.

Det er en bombe i en travl shoppinggade i Istanbul, der lørdag formiddag har dræbt fire mennesker og såret 20 andre.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+