Udlænding anholdt i Sandholm i sag om et ton hash

En mand, der bruger falske papirer, er blevet anholdt af politifolk, der sigter ham for 992 kilo hash

Der var tale om lidt af en fangst for politiets Task Force Pusherstreet, da de mandag aften rykkede ud til Center Sandholm og anholdt en af asylcenterets beboere.

Han har været eftersøgt lige siden en større politiaktion den 17. marts, hvor seks af hans formodede samarbejdspartnere i hashbranchen blev anholdt.

Nu er han sigtet for distribution og videresalg af ikke mindre end 992 kilo hash.

- Det er en person, vi har søgt længe efter, og vi har ikke kunnet finde ham, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.

Processen har ikke været gjort lettere af, at det i forbindelse med anholdelsen viste sig, at manden var rejst ind i Danmark på falske papirer.

Manden har haft endnu en makker i foretagendet, hævder politiet, som dog endnu ikke har fundet frem til denne mand.

- Vi aner ikke, hvor han er henne. Han er også rejst ind på falske papirer ligesom sin makker, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Den store mængde hash blev forhandlet på Pusherstreet i Christiania i København, mener politiet. Derudover er omkring 100 kilo blevet sendt til Sverige, lyder påstanden.

Den anholdte vil tirsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør, hvor en dommer skal afgøre, om han skal varetægtsfængsles.