Udlejede lydudstyr for en formue: Få timer efter lå det på Den Blå Avis

Firma måtte selv rykke ud til gerningsmændene i et forsøg på at redde udstyret - politiet havde ikke tid

Søren Hansen gør alt, hvad han kan for at beskytte sig mod svindel. Men når det går galt, er det meget dyrt for hans forretning. Foto: Anthon Unger
Søren Hansen gør alt, hvad han kan for at beskytte sig mod svindel. Men når det går galt, er det meget dyrt for hans forretning. Foto: Anthon Unger
Følg Krimi

TIP OS: Har du også problemer med at få politiet til at rykke ud? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Hvad gør man, når udlejet lydudstyr for 148.480 kroner ikke bliver afleveret til tiden, men i stedet ender som salgsannoncer på Den Blå Avis?

Søren Hansen fra firmaet Megasound på Frederiksberg gjorde i denne uge det, som alle lovlydige borgere ville gøre: ringede til politiet.

Men svaret herfra var, at selv om han var blevet udsat for groft underslæb, så måtte han sende en mail. Så ville politiet se på sagen, hvis der var kræfter til det. Imens fortsatte nye annoncer til Søren Hansens store frustration med at dukke op på nettet :

- Vi er bondefanget ved, at lejerne kommer ind i butikken med deres ægte id.

- Vi kan jo slå dem op og se, at det er de rigtige folk, vi udlejer til, siger Søren Hansen til Ekstra Bladet.

Sådan så en af annoncerne ud, hvor det lejede udstyr blev sat til salg på nettet. Skærmdump
Sådan så en af annoncerne ud, hvor det lejede udstyr blev sat til salg på nettet. Skærmdump
 

Rykkede selv ud
Da politiet i København ikke viste tegn på, at de ville rykke ud og hente udstyret hos den mand, der stod på lejekontrakten - og nu solgte det - tog Søren Hansen derfor sagen i egen hånd:

- Jeg fik sat en aftale op med manden. Og så kørte jeg sammen med en kollega til Helsingør, hvor salget skete fra mandens lejlighed.

Ekstra Bladet har set al dokumentation i sagen, som viser, at manden i lejekontrakten ganske rigtigt har samme navn og telefonnummer, som den person der sælger samme udstyr på Den Blå Avis:

- Vi fandt kun et enkelt sæt af vores højttalere i lejligheden, men også udstyr fra to af vores kolleger der på samme måde havde lejet udstyr ud til manden.

Sagen kort

Tirsdag 19. juni: Flere unge mænd besøger Megasound på Frederiksberg, hvor de lejer lydudstyr for 148.480 kroner. Aftalen er, at udstyret skal leveres tilbage dagen efter. De unge mænd betaler kontant og legitimerer sig selv med et pas og sygesikringsbevis.

Onsdag 20. juni: Udstyret kommer ikke tilbage. Forretningen opdager nu, at den ene af lejerne nu sælger udstyret i flere annoncer på Den Blå Avis. Lejerne reagerer ikke på telefonopkald. Det gør politiet heller ikke, da Megasound telefonisk og senere skriftligt anmelder sagen.

Torsdag 21. juni: Lejeren, der sælger løs af udstyret, opsøges af Søren Hansen og en kollega på en privatadresse i Helsingør. Her finder de to af højttalerne og udstyr fra to kolleger i branchen. Det meste af udstyret fra Megasound er dog pist forsvundet.

Reagerede for sent
Problemet for Søren Hansen er bare, at det meste af udstyret ifølge lejeren i Helsingør stod hos hans kammerat i Fensmark tæt på Næstved. Derfor kørte Søren Hansen og manden til en adresse der:

- Men her var forklaringen pludselig, at udstyret var stjålet fra et skur.

- Først efter vi både havde været i Helsingør og Fensmark, ringede politiet tilbage. Da var det bare for sent.

Og det er langt fra første gang, at Søren Hansen er blevet narret:

- Det sker nogle gange om året for os. Men når det sker, er det dyrt.

Sidste år fik en ung mand således en dom for at have lejet og solgt udstyr fra Megasound for over 200.000 kroner:

- Men han fik en betinget dom og har fortsat ikke betalt en krone tilbage, lyder det ærgerligt fra Søren Hansen, der vurderer, at han har tabt mere end to millioner kroner på den konto de seneste år.

- Skal man både være politi, muskelmand og inkassobureau på samme tid, spørger Søren Hansen i dag, efter politiet afviste at rykke ud, da der var mulighed for at finde det dyre udstyr. Foto: Anthon Unger
- Skal man både være politi, muskelmand og inkassobureau på samme tid, spørger Søren Hansen i dag, efter politiet afviste at rykke ud, da der var mulighed for at finde det dyre udstyr. Foto: Anthon Unger
 

Ikke i orden
I dag gør han sig ingen forhåbninger om, at resten af udstyret fra den seneste svindel dukker op. Men han undrer sig over, at politiet reagerer så passivt, når der helt åbenlyst foregår handel med udstyr, der er lejet og ikke kommer tilbage:

- Det gør det jo fuldstændigt risikofrit for kriminelle. De bliver ikke jagtet og slipper i værste fald med en betinget straf.

- Jeg ender med at betale hele regningen, fordi forsikringen ikke dækker tabet. Og selv efter dommen fra sidste år har jeg ikke lov til at kræve beløbet kradset ind via lønindeholdelse.

- Hvis politiet fortsat ikke vil hjælpe i de her sager, må jeg jo igen lave deres arbejde ved at tage ud og forsøge at finde mit udstyr. Det synes jeg ikke er i orden.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få kontakt til de mænd, der narrede sig til Søren Hansens dyre udstyr.

TIP OS: Har du også problemer med at få politiet til at rykke ud? Fortæl din historie i en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Politiet: Vi undersøger sagen

Både hos Københavns Politiet og Nordsjællandsk Politi lyder svaret i dag, at man fortsat undersøger sagen:

- Vores kommentar til sagen er, at vi beklager, hvis Søren Hansen har en oplevelse af ikke at få den hjælp, som han ønskede, forklarer Henriette Døssing, der er presse- og kommunikationskonsulent hos Nordsjællands Politi.

- Vi er i gang med at undersøge sagen nærmere og kan derfor ikke kommentere yderligere.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.