Annonce:
Annonce:

Udøvede grov vold mod spædbarn: 22-årig idømt fem års fængsel

22-årig mor nægtede sig skyldig, men er tirsdag blevet idømt fem års fængsel for grov vold mod sit spædbarn

Kvinde dømt for grov vold mod sit spædbarn anker til frifindelse. Det fortæller hendes forsvarer tirsdag ved Retten i Holbæk. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kvinde dømt for grov vold mod sit spædbarn anker til frifindelse. Det fortæller hendes forsvarer tirsdag ved Retten i Holbæk. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

En 22-årig kvinde idømmes en fængselsstraf på fem år for grov vold mod sit fire måneder gamle spædbarn, hvilket har resulteret i en varig hjerneskade til drengen.

Dommen er faldet tirsdag ved Retten i Holbæk og er afsagt af et enigt nævningeting.

- Vi har navnlig lagt vægt på, at du er kendt skyldig i to tilfælde af grov vold mod din søn, siger retsformanden under domsafsigelsen.

Kvinden bryder sammen, idet dommen afsiges. Efter domsafsigelsen træder den 22-årige ud af retslokalet med sin forsvarsadvokat for at tale om afgørelsen. De vender kort efter tilbage.

- Den (dommen, red.) ankes med påstand om frifindelse. Subsidiært formildelse, lyder det fra forsvarer Anders Rohde.

Kvinden har under hele sagen nægtet sig skyldig, men hun blev tidligere tirsdag dømt skyldig i to tilfælde af grov vold. Volden har givet sønnen varig og svær hjerneskade.

Annonce:

Anklager Maria Jepsen gik i sagen efter en fængselsstraf på mindst fem år. Dommen flugter dermed med hendes strafpåstand.

Under sin procedure lagde hun vægt på, at drengens skader var 'omfattende' og 'invaliderende'. I dag har han blandt andet problemer med at synke, og han har kun lige lært at få øjenkontakt, fortalte hun.

- Derfor vejer skaderne meget tungt, når man skal vurdere straf i denne sag, sagde hun.

Anders Rohde argumenterede for en straf på maksimalt to års fængsel.

Han begrundede blandt andet strafpåstanden med, at der ikke var fundet synlige skader på barnet. Dermed er der ikke noget, der indikerer en hårdhændet behandling af spædbarnet, mente han.

- Synlige skader, skal de veje tungere end skader i hjernen? Det mener jeg ikke, de skal, lød det fra Maria Jepsen.

Anklager og forsvarer var dog enige så langt, at den 22-årige ikke har haft til hensigt at skade sit barn.

Annonce:

Kvinden var i kontakt med alarmcentralen begge de gange, hun er dømt for at have udsat sit barn for vold. Det skyldtes, ifølge hendes forklaring i retten, at sønnen havde vejrtrækningsproblemer.

Retslægerådet har i sagen vurderet, at drengen blev udsat for vold ad to omgange, og at den bestod i klem på brystkassen og ved rusk.

Kvinden er flere gange under sagen blevet spurgt ind til, om hun kan have rusket ham hårdt, fordi hun gik i panik over vejrtrækningsproblemerne.

Det har hun pure nægtet og har flere gange understreget, at hun altid var opmærksom på, at barnets hoved skal holdes i ro, når det vugges.

Foruden fængselsstraffen blev kvinden dømt til at betale 114.000 kroner til sin søn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: