Udsat for brutalt hjemmerøveri: Jeg har medlidenhed med de unge

En kroatisk familie er mistænkt for at stå bag en stribe brutale hjemmerøverier i flere politikredse

Familien er blandt andet mistænkt for at stå bag dette hjemmerøveri mod en 64-årig fåreavler på Møn. Video: Per Rasmussen
Følg Krimi

Et hvidkalket hus i udkanten af en lille faldefærdig by på Falster danner, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, rammen om den kroatiske familie, der mandag blev fængslet i en sag om brutale hjemmerøverier.

Politiet mener, at familien kan sættes i forbindelse med mindst 16 hjemmerøverier, men ved grundlovsforhøret rejste politiet i første omgang kun sigtelse for to.

- Vi har jo kun 24 timer, før man skal fremstille i grundlovsforhør, så det var det, vi kunne nå, og det var tilstrækkeligt til at få dem fængslet, og så må man så udvide fængslingsgrundlaget i løbet af varetægtsperioden, siger specialanklager Maria Jepsen.

Foran huset på Falster står adskillige biler uden nummerplader, blandt andet en dyr Audi, og navnene er kradset af den skrammede postkasse.

Folk i byen så politiet være til stede ved dette hus i mange timer mandag og bære flere ting ud i en kassevogn. Her holder en kroatisk familie til, der er mistænkt for en stribe hjemmerøverier. Foto: Per Rasmussen
Folk i byen så politiet være til stede ved dette hus i mange timer mandag og bære flere ting ud i en kassevogn. Her holder en kroatisk familie til, der er mistænkt for en stribe hjemmerøverier. Foto: Per Rasmussen
 

Kroatisk familie mistænkes for stribevis af brutale hjemmerøverier

Ransaget flere steder
Ekstra Bladet har talt med flere naboer, som fortæller, at politiet var til stede på adressen op til seks timer mandag. Her så de politiet bære ting ud og læsse ind i en kassevogn.

Politiinspektør Kim Kliver vil ikke bekræfte, at de har været på præcis den adresse eller sige, hvad politiet bar ud.

- Vi har ransaget flere forskellige steder. Vi forventer ikke, at vi kommer ud med noget i de kommende dage. Nu fokuserer vi på efterforskningen og de fund, vi har gjort, siger han.

Fem personer anholdt: Mistænkt for 16 hjemmerøverier

De fem familiemedlemmer, fire mænd på 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år, blev varetægtsfængslet frem til 5. december i grundlovsforhøret.

To af familiens unge mænd på 22 og 19 år blev sigtet for et hjemmerøveri i Hvidovre natten til mandag mod et par i 70'erne. Den 22-årige blev anholdt på fersk gerning i villaen og erkender, mens den 19-årige, ifølge politiets opfattelse, flygtede ud af vinduet og blev anholdt senere. Han nægter.

'Deres liv lige begyndt'
Alle fem er ligeledes sigtet for et hjemmerøveri mod en 64-årig fåreavler på Møn i forrige weekend, som alle nægter. Han blev sparket, hans hænder blev bundet med gaffatape, og han blev truet med sit eget jagtgevær, mens røverne også truede med at skære hans penis af.

Ekstra Bladet talte med offeret i går, som fortalte, at han går fra vrede til medlidenhed efter det tre timer lange mareridt, hvor hjemmerøverne trængte ind i hans hus.

- For helvede, så unge drenge på 17 år, der aldrig har fået et liv. Dem har jeg sgu ondt af, fortæller manden, der ikke ønsker at stå frem med navn og billede af hensyn til sagens alvorlige karakter.

- Hvis det er en familie, altså far, mor og børn, så må jeg bare spørge: Er det sådan, man opdrager børn? Selvfølgelig skal de have en straf, men for dem er livet kun lige begyndt. De skal stoppes, så det ikke går ud over andre, siger han.

Under hjemmerøveriet truede røverne fåreavleren til at udlevere en lyserød pengekasse med et kontantbeløb og lammekøller. Og den 64-årige mener, at det er kødet, der har sat politiet på sporet af familien.

Han skal nu snart ind på politigården.

- Jeg skal ind og se på deres tyvekoster, og de har meget. Jeg skal ind og se, hvad der er mit, fortæller han.

Seneste nyt

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.