Udsat for gruppevoldtægt efter få uger i Danmark

Tre udenlandske mænd er tiltalt for gruppevoldtægt mod kvinde til fest på CBS. Alle tre nægter sig skyldige

Politiets teknikere på gerningsstedet, hvor det flød med flasker efter festen. Rumænerne var der for at samle flasker, men voldtog, ifølge tiltalen, en 20-årig studerende. (Foto: Ekstra Bladet)
Politiets teknikere på gerningsstedet, hvor det flød med flasker efter festen. Rumænerne var der for at samle flasker, men voldtog, ifølge tiltalen, en 20-årig studerende. (Foto: Ekstra Bladet)

I september sidste år afholdt Copenhagen Business School (CBS) en introfest for at fejre starten på det nye semester. Men for en 20-årig udenlandsk pige, der var flyttet til Danmark kort tid forinden, udviklede festen sig til et sandt mareridt.

Tre udenlandske mænd på henholdsvis 32, 46 og 57 år er tirsdag ved Retten på Frederiksberg blandt andet tiltalt for at have voldtaget kvinden på et græsareal ved CBS. De nægter sig skyldige.

I vidneskranken forklarer den 57-årige, at det var de to andre mænd, der med fælles hjælp voldtog den 20-årige kvinde. Han erkender at have mødt kvinden og hilst på hende, men afviser at have fastholdt hende.

Flaskesamlere på pigejagt inden gruppevoldtægt

- Vi omfavnede hinanden spontant. Jeg har lagt mærke til, at det er almindeligt i Danmark at omfavne hinanden som en hilsen, så jeg tænkte ikke mere over det. Jeg gik væk fra hende, da jeg så, at de to andre begyndte at trække hende væk, siger den 57-årige.

- Jeg så ikke, om han (den 32-årige, red.) havde samleje med hende, men jeg så nogle bevægelser, der havde seksuel karakter. Jeg gik derhen og begyndte at ruske i ham for at få ham til at stoppe, siger han.

Den 57-årige forklarer desuden, at den 46-årige mand lå oven på kvinden, mens den 32-årige lavede bevægelser, der havde seksuel karakter.Anklager Sidsel Klixbüll kræver udvisning af alle tre mænd og forbud mod indrejse til Danmark.

Voldtægtsoffer er udvekslingsstuderende

Mændene hævder, at de drak omkring tre-fire flasker vodka samt en masse øl i løbet af dagen og aftenen.

Den 46-årige er også tiltalt for blandt andet at have befølt to andre kvinder i skridtet.

Senere tirsdag skal de to andre tiltalte forklare sig i retten, mens den forurettede for lukkede døre skal afgive forklaring.

En ansat fra CBS, der pågreb den ene af mændene og tilkaldte politiet, er også indkaldt som vidne.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, der efter planen fortsætter 10. og 17. marts.

Tre rumænere anholdt for voldtægt