Annonce:
Annonce:

Udsatte hustru for rædsler: 38-årig mand udvist

Der var ifølge dommen tale om et regulært rædselsregime i lejligheden i Aarhus

Retten i Aarhus har afgjort, at mand skal udvises af Danmark. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Retten i Aarhus har afgjort, at mand skal udvises af Danmark. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

I mere end et år levede en kvinde i Aarhus under sin mands rædselsregime.

Onsdag blev manden, der er 38 år, idømt syv års fængsel og udvist af Danmark for bestandig.

Det har Retten i Aarhus afgjort.

Rædslerne, som hustruen ifølge dommen blev udsat for, er omfattende.

Fra oktober 2020 til november 2021 blev hun fysisk, psykisk og seksuelt overfaldet af sin mand, der er irakisk statsborger.

Både nat og dag blev hun sparket og slået, ligesom manden klippede hendes hår af og brændte hende med cigaretter, så hun fik brændemærker.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at den 38-årige ankede sagen til landsretten.

Spyt og tis
Den 38-årige mand blev desuden dømt for at have voldtaget sin hustru og for at have tiltvunget sig sex med vold, selvom hun sagde fra.

Dommen lyder desuden også på en række psykiske overgreb.

Annonce:

Han skal have udsat hende for 'groft nedværdigende, forulempende og krænkende adfærd', blandt andet ved at have tvunget hende til at bære tørklæde og forbudt hende at deltage i undervisning og have en telefon.

Han har desuden beordret hende til at sove på gulvet og sidde nøgen på gulvet i timevis, mens han spyttede og tissede på hende.

Flere gange truede han desuden med at slå kvindens familie ihjel, hvis hun gik til politiet.

Usædvaligt groft
De særdeles grove forbrydelser gik ikke kun ud over hustruen.

Da den 38-årige i december 2021 havde mistanke om, at overboen og hustruen havde en affære, truede han overboen på livet.

Det var i den forbindelse, at han blev anholdt og varetægtsfængslet, og efterforskningen kunne derfra altså afsløre, at hustruen var blevet udsat for de mange overgreb og overfald.

- Det er en usædvanligt grov sag, og det er jo meget voldsomt, hvad kvinden har været udsat for over så lang en periode, siger specialanklager Birgitte Ernst i pressemeddelelsen.

- Ud over den lange ubetingede fængselsstraf blev den 38-årige også dømt til at betale en erstatning på 200.000 kroner til kvinden. Det er en høj erstatning i forhold til praksis på området, så både fængselsstraf, udvisning og erstatning viser, hvor alvorligt retten har set på sagen, siger hun videre.

Den 38-årige skal frem til sagen i landsretten sidde varetægtsfængslet.

Rockerklubben Satudarah rykker ind på Amager med den prominente rocker Svend 'Svin' i spidsen. Hells Angels har ellers siddet tungt på øen i årtier. Hør mere i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: