Udskrevet efter politi-skud: Mand fængslet for drab på kæreste

58-årig drabssigtet kunne lørdag fremstilles for en dommer efter flere dages behandling for politi-skud

Politiet måtte affyre skud mod en 58-årig mand, da de rykkede ud til en mulig drabssag ved denne landejendom på Møn. Video: Per Rasmussen

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Efter flere dages behandling for skudsår kunne politiet lørdag fremstille en 58-årig mand i grundlovsforhør og sigte ham for drabet på sin 50-årige kæreste.

Det oplyser efterforskningsleder ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, til Ekstra Bladet.

Den 58-årige mand blev pågrebet søndag 10. marts under en dramatisk anholdelse, hvor han blev såret af skud fra politiet.

Episoden efterlod manden i så dårlig tilstand, at han ikke kunne fremstilles ved et grundlovsforhør dagen efter anholdelsen.

Derfor blev han af en dommer varetægtsfængslet in absentia med den betingelse, at han skulle genfremstilles så snart hans tilstand tillod det.

Af samme grund har det indtil nu været ukendt, hvordan manden stiller sig til sigtelsen om drab.

- Han nægter sig skyldig i sigtelsen, og ellers kan jeg ikke oplyse mere, da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, siger Søren Ravn-Nielsen.

Dramatisk anholdelse: Politi måtte skyde mod drabsmistænkt

Ifølge politiet kvalte den 58-årige mand sin kæreste på deres fælles bopæl på Møn samme dag som anholdelsen. Ifølge sigtelsen forsøgte han at skjule ugerningen ved efterfølgende at brænde liget af kvinden til forkulelse.

Politiet blev søndag 10. marts klokken 17.52 kaldt ud til landejendommen på Møn. Det er endnu uvist, hvem der anmeldte episoden til politiet, men ved ankomsten fandt betjente på ejendommens gårdsplads det brændte lig.

En time senere blev en lægehelikopter og en ambulance ifølge naboer tilkaldt til adressen. Formentlig i forbindelse med politiets skud mod den 58-årige sigtede.

Sigtelse: Brændte lig efter drab

Skudafgivelsen bliver nu undersøgt i en sideløbende efterforsknings af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som det er kutyme, når betjente affyrer deres tjenestepistol.

Dramatisk anholdelse: Politi måtte skyde mod drabsmistænkt

Den 58-årige mand er nu foreløbigt varetægtsfængslet frem til 9. april.