Udsultet teenager død på uhumsk madras - mor lettet 'fordi hun fik en fridag'

Lige ved siden af den undervægtige 18-årige dreng fandt man de forrådnede rester af hans helt unge lillebror

Abigail Burling (til venstre), Denise Cranston (bagerst/i midten) og Dawn Cranston er i retten sigtet for mord og for at have set til, mens en skrøbelig person døde. Foto: Ritzau Scanpix
Abigail Burling (til venstre), Denise Cranston (bagerst/i midten) og Dawn Cranston er i retten sigtet for mord og for at have set til, mens en skrøbelig person døde. Foto: Ritzau Scanpix
Følg Krimi

18-årige Jordan Burling var ikke iført andet end en beskidt ble, da ambulancereddere fandt ham bevidstløs på en lige så beskidt, oppustelig madras i sit hjem.

Hans mor, 45-årige Dawn Cranston, og hendes datter og mor, henholdsvis 25 år gamle Abigail Burling og 70-årige Denise Cranston, er sigtet for mord i den voldsomme sag, som lige nu er for retten i Leeds.

Det skriver blandt andre The Independent og BBC News.

'Virkede ligeglad'
Her er det kommet frem, at den 45-årige mor ifølge ambulanceredderne 'virkede ligeglad', mens de forsøgte at genoplive hendes 18-årige søn, ligesom hun skulle have sagt til alarm-operatøren, at det var 'dejligt', at han ikke vågnede, fordi hun så kunne blive væk fra sit arbejde.

Jordan Burlings død viste sig at skyldes infektioner og sår, som var et resultat af, at han i flere uger var blevet ’efterladt til forrådnelse’ i hjemmet i Leeds. Han vejede blot 38 kilo, da han blev fundet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

18-årige Jordan Burling vejede blot 38 kilo, da ambulanceredderne fandt ham i forrådnelse på en beskidt luftmadras i hjemmet. De brugte en time på at forsøge at redde ham - men forgæves. Foto: West Yorkshire Police
18-årige Jordan Burling vejede blot 38 kilo, da ambulanceredderne fandt ham i forrådnelse på en beskidt luftmadras i hjemmet. De brugte en time på at forsøge at redde ham - men forgæves. Foto: West Yorkshire Police
 

Ambulanceredderne arbejdede på at genoplive den undervægtige dreng, men han døde af et akut tilfælde af lungebetændelse på grund af sin immobilitet og sine infektionsramte sår. Ambulanceredder Bridget Stepherd, der har vidnet i retten, beskriver ham som ekstremt bleg og afmagret, da hun ankom til stedet, hvor han lå på den beskidte madras i en tilsølet ble.

Bedstemor sad og så tv
Hverken drengens mor eller bedstemor viste ifølge Bridget Stepherd nogen form for følelser, da ambulancen kom. Bedstemoren sad og så fjernsyn, mens Dawn Cranston tilsyneladende sad roligt i køkkenet.

I en optagelse af morens opkald til alarmcentralen, som er blevet afspillet i retten, kan hun høres sige 'Jeg bliver nødt til at sige til mit arbejde, at jeg ikke kommer. Det bliver dejligt'.

Da politiet efterfølgende ankom til stedet, fandt de liget af Dawn Cranstons lille, nyfødte dreng – Jordan Burlings lillebror – i en rygsæk på det samme værelse, hvor den 18-årige trak vejret for sidste gang.

Hvad koster begravelsen?
Ifølge betjente, der var på stedet og har vidnet i retten, spurgte Dawn Cranston dem ind til omkostningerne ved begravelser. Hun fortalte dem desuden, at hun ikke havde vidst, at hun var gravid, før hun fødte.

Mand brød ind hos 90-årige Iris - slog hende og efterlod hende i livsfare

- Af  grunde, som vi nok aldrig kommer til at forstå, blev Jordan efterladt til at sygne hen, rådne ihjel, af de, som var ham allernærmest, lyder det i retten fra anklager Nicholas Lumley. Han fortæller, at drengen ellers havde haft et nogenlunde normalt liv, frem til han blev 16, hvor han blev taget ud af skolen, så moren kunne undervise ham hjemme.

Mor erklærer sig skyldig
Drengen havde kun haft sporadisk kontakt til sin far, Steven Burling, som ifølge sin forklaring i retten havde sendt flere sms’er til Dawn Cranston for at tjekke op på sønnens helbred.

Det har ikke været muligt at vurdere, om hans lillebror, der blev fundet i en taske, var død eller levende ved fødslen.

Det er ikke blevet beskrevet i retten eller i de britiske medier, hvad der i løbet af de to år, siden Jordan Burling blev taget ud af skolen, førte til hans tilstand som 'immobil' og i sidste ende hans død. Tværtimod er det kommet frem, at man ikke er bekendt med, at han skulle have haft hverken fysiske eller psykiske lidelser, som kunne have forårsaget hans hurtigt eskalerende dårlige helbred.

Sagen fortsætter i retten i Leeds. Moren har erklæret sig skyldig i at skjule et barns fødsel ved at skille sig af med dets lig. Både hun, hendes datter og hendes mor er sigtet for mord og for at se til, mens en skrøbelig person døde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag