Udvisning af Danmark krænker ikke LTF-leders rettigheder

Højesterets afgørelse om at udvise LTF-leder Shuaib Khan var ikke ude af proportioner, mener domstol

Illustration: Jørgen Bitsch
Illustration: Jørgen Bitsch

Ingen rettigheder blev krænket, og det var ikke ude af proportioner, da Højesteret i november 2017 udviste Shuaib Khan.

Det mener Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der tirsdag har afgjort Shuaib Khans klagesag.

Shuaib Khan er kendt som leder af den nu forbudte bande Loyal To Familia. Han blev idømt ubetinget udvisning for at have truet en betjent i sommeren 2017. Samtidig fik han et indrejseforbud på seks år.

Med afgørelsen gik Højesteret imod både by- og landsret. Ved disse to instanser blev Khan kun idømt en betinget udvisning.

Loyal To Familia-lederen, Shuaib Khan, i midten. Krimi Fra fars dreng til bandeboss: Sådan blev 'Shebi' til LTF's 'El Presidente'

Shuaib Khan valgte efterfølgende at klage til domstolen i Strasbourg for at få sin udvisning ophævet. Men det lykkedes altså ikke, og med afgørelsen fra Strasbourg kan der formelt sættes punktum i sagen.

Fra 2003 til 2017 fik Shuaib Khan 13 domme i Danmark, hvoraf størstedelen handler om personfarlig kriminalitet.

I afgørelsen lagde Højesteret blandt andet vægt på Khans lange historik som kriminel, og at man vurderede, at der var risiko for ny kriminalitet, hvis han ikke blev udvist.

Mens de fleste kriminelle gør meget for at forblive udokumenteret og mørkelagt, havde Loyal to Familia travlt med at strukturere og organisere sig selv med medlemsregistre, regelsæt og uniformer. 
Arkivfoto: Jakob Jørgensen Krimi LTF: Her er de hemmelige regler

Og netop dette vejer tungt i afgørelsen fra den internationale domstol. Heri lyder det, at dommerne mener, at de danske domstole har gennemgået den lange række af forbrydelser grundigt.

Shuaib Khan blev født i Danmark i 1986, men er pakistansk statsborger.

Loyal To Familia-banden blev dannet i vinteren 2012-2013. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Se de første billeder af LTF her

Podcast

I første afsnit af 'Bandeland' sæson to udfolder vi historien om, hvordan en årelang klanfejde mellem to pakistanske familier fra Værebroparken var med til at forme tre brødre, som senere skulle gå hen at blive ledere af Værebros Hårde Kerne (VHK).

En brutal gadebande, som ikke skyede nogen midler for at få det, de ville have, og som i 2013 tog den berygtede rockerklubs Satudarahs rygmærke til sig efter at have udkæmpet en voldelig krig mod banden Loyal To Familia.

Find podcasten her, hvor du også kan lytte til første sæson om LTF.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------