Udvisningstruet LTF-leder: Nu har retten talt

Østre Landsret har netop besluttet at LTF-bandebossen ikke skal udvises af Danmark

ØSTRE LANDSRET (Ekstra Bladet): Østre Landsret har netop stadfæstet byrettens dom - med den ændring, at straffen ændres til 60 dage. Det besluttede en enstemmig landsret. Dermed bliver den berygtede bandeleder ikke udvist af Danmark.

I byretten blev Shuaib 'Shebi' Khan idømt tre måneders fængsel for trusler mod en politibetjent under en visitation på Nørrebro, men slap dengang med en betinget udvisning med prøvetid på to år.

Vicestatsadvokat Anders Riisager sagde ellers under sin procedure, at den 31-årige bandeleder burde idømmes en straf på ikke under seks måneders fængsel - og udvises med et indrejseforbud på seks år. Det fandt retten altså ikke, at der var belæg for.

Ifølge Anders Riisager overtræder Danmark ikke de internationale forpligtelser ved at udvise bandelederen, som anklagemyndigheden tre gange tidligere har forsøgt at smide ud af landet.

- De sidste ti år har han stort set ikke lavet andet end at sidde i fængsel. Han er integreret i Kriminalforsorgens fængsler og LTF, lød det fra Anders Riisager under dagens retsmøde.

- Han har ikke ringet til sin familie eller venner fra fængslet. Han har kun ringet til den næstkommanderende i LTF, lød det fra vicestatsadvokaten.

LTF-bandeleders far forlod hovedrystende vidneskranken
Han lagde desuden vægt på, at Shuaib Khan ikke har ændret sin livsstil efter byrettens dom.

- Han har ikke valgt at komme i exit eller andet. Han har fortsat sit virke, sagde Anders Riisager og beskrev bandebossen som en særdeles voldsparat person.

Michael Juul Eriksen, der er Shuaib Khans forsvarsadvokat, mente derimod ikke, at hans klient kunne udvises på grund af sin tilknytning til landet.

- At hans far ejer nogle matrikelnumre i Pakistan gør ikke, at han selv har tilknytning til landet, lød det fra forsvarsadvokaten.

Ifølge Michael Juul Eriksen er hans klient offer for et politisk pres. Han henviste blandt andet til, at Shuaib Khan blev anholdt kort efter, at justitsminister Søren Pape havde udtalt, han helst så bandelederen sparket ud af landet. 

- Det kan ikke passe, at det skal være de tidligere domme, der skal være det bærende element for en udvisning, sagde Michael Juul Eriksen.

Trusler under visitation
Truslerne faldt kort før midnat 31 juli sidste år, hvor LTF-lederen sammen med flere andre bandemedlemmer blev visiteret af en patrulje fra Københavns Politi. Det skete i en visitationszone på indre Nørrebro, som var oprettet som følge af bandekonflikten mellem LTF og en rivaliserende bandegruppering fra Mjølnerparken på ydre Nørrebro.

Politiet i sag mod bandeboss: Sådan er LTF bygget op

Efter visitationen udtalte Shuaib Khan: 'Vi kan også huske dit ansigt' til en betjent. Herefter opfordrede han de andre til også at huske på betjenten. På vej væk fra stedet vendte han sig og sagde: 'pas på din ryg'.

Flere andre bandemedlemmer begyndte herefter at optage betjenten med deres mobiltelefoner.

I byretten forklarede Shuaib Khan, at han var blevet visiteret mange gange tidligere, men aldrig som det skete den aften.

- Betjenten var vulgær efter min mening, sagde han dengang.

Ingen LTF-støtter
Da sagen sidste år blev afgjort i byretten, var en større gruppe maskerede LTF-folk mødt op foran Københavns Byret, hvor de brød ud i spontan jubel, da dommen faldt.

Under ankesagen i Østre Landsret har Shuaib Khan ikke selv være til stede. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger opholder han sig et ukendt sted i udlandet.

Det er formentlig også grunden til, at ingen LTF-støtter havde trodset kulden for yde moralsk støtte foran Østre Landsret under dagens afgørelse.

Derfor bliver det altså Michael Juul Eriksen, der nu kan overbringe nyheden til LTF-bossen.

- Jeg har allerede skrevet til ham, sagde han kort efter dommen.