Udvist asylansøger frifundet for voldtægt i Sandholm-lejren

Han blev dog udvist af Danmark for femte gang for berigelseskriminalitet

For femte gang skal en afvist asylansøger udvises. Han blev frifundet for en voldtægt i Sandholmlejren, men dømt for et røveri og to tyverier. Foto: Jonas Olufsen
For femte gang skal en afvist asylansøger udvises. Han blev frifundet for en voldtægt i Sandholmlejren, men dømt for et røveri og to tyverier. Foto: Jonas Olufsen
Følg Krimi

En asylansøger, der nu er udvist af Danmark for femte gang, er i dag blevet frifundet for voldtægt mod en 28-årig afghansk kvinde i Sandholmlejren i Birkerød.

Retten i Hillerød mente, at der var så stor tvivl om, hvad der var foregået, at den 25-årige skulle frifindes for voldtægt.

Han blev i stedet dømt for to tyverier og et gaderøveri og blev idømt ni måneders fængsel.

Den 25-årige blev udvist i seks år, og det er femte gang siden 2012, at han er blevet dømt for forskellige former for kriminalitet og udvist.

Men Danmark har aldrig kunnet komme af med ham, fordi der er tvivl om, hvilket land han stammer fra.

Udvist asylansøger tiltalt for voldtægt i Sandholmlejren: Gjorde offer gravid

Den 25-årige var tiltalt for at have voldtaget den 28-årige kvinde på sit værelse få timer efter, at hun var kommet til Center Sandholm som asylansøger via Tyskland.

Hun var sulten, og da hun blev tilbudt mad af en mand, som hun troede var Røde Kors-medarbejder, gik hun med ind på hans værelse, har hun forklaret politiet.

Ifølge tiltalen mod den 25-årige mand greb han fat i kvindens ben og hænder, skubbede hende omkuld og holdt hende fast, mens han voldtog hende.

Den 25-årige nægtede og sagde, at han blot havde tilbudt kvinden mad. De havde set lidt TV, og så var hun gået igen uden at der skete mere.

Tvivl om graviditet
Kvinden blev gravid efter den påståede voldtægt, men en gynækolog afviste i retten, at graviditeten kunne være et resultat af den formodede voldtægt. Lægen mente, at undfangelsen tidsmæssigt var sket fire uger efter gerningstidpunktet.

Den 28-årige fik en abort, og en dna-test af fosteret ville have kunnet fastslå med sikkerhed, om den 25-årige var far til fosteret eller ej. Men politiet fik først besked om kvindens graviditet efter aborten, så en dna-test kunne ikke udføres.

Retten i Hillerød fandt ikke, at den 25-åriges forklaring var troværdig, men omvendt mente retten, at der var så stor tvivl om det skete, at der skulle ske frifindelse for voldtægt.

Kvinden henvendte sig til Røde Kors-medarbejdere i lejren, der slog alarm til politiet kl. 00.24 natten til den 2. marts i år.

Politiet fandt dna fra den 25-årige på den 28-årige kvinde. Dna-sporet sad på kvindens hånd, og det kunne derfor stamme fra de to personers samvær på værelset.

Gaderøveri
Den 25-årige blev dømt for to tyverier og et gaderøveri. Røveriet blev begået den 20. maj ved 22.30-tiden, hvor den 25-årige skubbede et offer hårdt i brystet og derefter rev en halskæde af den forurettede.

Det ene tyveri handlede om, at den 25-årige sammen med to andre havde stjålet 19 gavekort til en samlet værdi af 6300 kr. og samme dag, den 25. maj, at have trængt ind i et hus med de samme to medgerningsmænd.

Her stjal de sølvtøj, kontanter, et Tissot guldur og en mobiltelefon.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind