Annonce:
Annonce:

Udvist asylansøger tiltalt for voldtægt i Sandholmlejren: Gjorde offer gravid

25-årig er dømt til udvisning fire gange allerede, men Danmark kan ikke slippe af med ham

En 28-årig kvindelig asylansøger blev voldtaget få timer efter, hun var kommet til Sandholmlejren. Hun blev gravid af voldtægten, mener anklagemyndigheden. Foto: Jonas Olufsen
En 28-årig kvindelig asylansøger blev voldtaget få timer efter, hun var kommet til Sandholmlejren. Hun blev gravid af voldtægten, mener anklagemyndigheden. Foto: Jonas Olufsen
Annonce:
Følg Krimi

En udvist asylansøger, som Danmark i årevis forgæves har forsøgt at slippe af med, stod ifølge tiltalen bag en grov voldtægt mod en 28-årig afghansk kvinde i Sandholmlejren i Birkerød.

Kvinden blev gravid efter voldtægten, men hun fik en abort.

Den 28-årige var kommet til Center Sandholm få timer før som asylansøger via Tyskland.

Hun var sulten, og da hun blev tilbudt mad af en mand, som hun troede var Røde Kors-medarbejder, gik hun med ind på hans værelse, har hun forklaret politiet.

Ifølge tiltalen mod den 25-årige mand greb han fat i kvindens ben og hænder, skubbede hende omkuld og holdt hende fast, mens han voldtog hende.

Sigtelse: Kvinde voldtaget i Sandholmlejren

Retten i Hillerød fortsætter fredag retssagen mod den 25-årige, hvor dommen også ventes.

Annonce:

Kræves nu udvist for bestandigt
Anklageren Helle Olesen kræver denne gang, at den 25-årige skal udvises af Danmark for bestandigt, hvis han bliver fundet skyldig.

Siden 2012 er han fire gange dømt for forskellige former for kriminalitet som berigelsesforbrydelser, blufærdighedskrænkelse, vold og lov om euforiserende stoffer.

Hver gang er han også dømt til udvisning, men myndighederne har ikke kunnet sende ham ud af Danmark, fordi der er tvivl om hans identitet og hjemland.

Derfor har han i årevis opholdt sig i Sandholmlejren på en slags 'tålt ophold'. Han har også fået afslag på asyl.

Den 25-årige nægter sig skyldig i voldtægt.

Nægter: Der skete intet
Han har forklaret, at han bød kvinden på mad på sit værelse, fordi hun var sulten. De så lidt TV, og derefter forlod hun værelset uden at der var sket andet.

Annonce:

Kvinden henvendte sig til Røde Kors-medarbejdere i lejren, der slog alarm til politiet kl. 00.24 natten til den 2. marts i år. Ifølge tiltalen skete voldtægten i tidsrummet fra klokken 23.00 til 00.20.

Politiet har fundet dna fra den 25-årige på kvinden, og under retsmødet fredag skal sagkyndige vidner fortælle retten om dna-beviserne og om kvindens graviditet, som ifølge anklagemyndigheden var en følge af voldtægten.

Et vidne skal vurdere, om graviditeten tidsmæssigt er en følge af voldtægten eller om undfangelsen kan være sket på et andet tidspunkt.

Foruden voldtægten er den 25-årige også tiltalt for to tyverier og et gaderøveri. Røveriet blev begået den 20. maj ved 22.30-tiden, hvor den 25, ifølge tiltalen, skubbede et offer hårdt i brystet og derefter rev en halskæde af den forurettede.

Det ene tyveri handler om, at den 25-årige sammen med to andre skal have stjålet 19 gavekort til en samlet værdi af 6300 kr. og samme dag, den 25. maj, at have trængt ind i et hus med de samme to medgerningsmænd.

Annonce:

Her stjal de sølvtøj, kontanter, et Tissot guldur og en mobiltelefon.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: