Annonce:
Annonce:

Udvist bandeleder på tålt ophold anklaget for nye hårde forbrydelser

En udvisningsdom har ikke afholdt bandeleder Danny Abdalla fra ny kriminalitet, skriver Information

Danny Abdalla er udeblevet fra sin meldepligt i 505 dage og begår ifølge anklageskrift stadig kriminalitet, selv om han er udvisningsdømt. Arkivfoto
Danny Abdalla er udeblevet fra sin meldepligt i 505 dage og begår ifølge anklageskrift stadig kriminalitet, selv om han er udvisningsdømt. Arkivfoto
Annonce:
Følg Krimi

Bandelederen Danny Abdalla er udvist af Danmark, men på tålt ophold. Da han ikke kan sendes ud af landet, skal han dagligt melde sig hos myndighederne.

Det har dog ikke forhindret ham i at udeblive fra sin meldepligt i 505 dage og, ifølge et anklageskrift, begå store mængder ny kriminalitet. Det skriver Information.

Forbrydelserne består ifølge anklagerne blandt andet af skyderier, narkokriminalitet, afpresning og voldtægter.

Danny Abdalla er leder af banden Den Internationale Klub i Aalborg og er tidligere blevet udvist fra Danmark to gange - for grov narkokriminalitet og røveri.

Men fordi han angiveligt er dødsdømt i Libanon, er han ikke blevet udsendt. Han er derfor blevet i Danmark på tålt ophold.

Sagen peger ifølge Information ind i problematikken om, hvad Danmark gør ved stærkt kriminelle udlændinge, hvis udvisning ikke kan føres ud i livet.

Annonce:

Information skriver, at der er 308 personer i Danmark, der er pålagt såkaldt kriminel meldepligt. 202 ved politiet ikke, hvor er.

- Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, hvis udlændinge på tålt ophold her i Danmark render rundt og begår kriminalitet. Det skal vi ikke finde os i, skriver udlændingeminister Inger Støjberg (V) til Information og fortsætter:

- Hvis de ikke passer forpligtelserne, falder hammeren altså, og så er der hårde sanktioner.

Hun henviser til en lovændring fra februar, som havde til formål at styrke kontrollen med udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste.

Blandt andet blev strafniveauet hævet til et år og seks måneder, hvis en udlænding overtræder sine forpligtelser.

- Det er for tidligt at sige, om lovændringen har haft den ønskede effekt.

Annonce:

- Det er dog et område, som jeg følger tæt, og hvis det viser sig, at der er behov for yderligere tiltag, er jeg altid klar til at se nærmere på det, skriver Inger Støjberg til Information.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: