Annonce:
Annonce:

Udvist for evigt: Anskaffede pistol efter trippel-drabet

19-årig dømt. Havde i forvejen to betingede udvisninger

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. Derefter anskaffede en stor gruppe af deres venner sig fire skydevåben. Nu er 11 af vennerne tilsammen idømt 23 år og otte måneders fængsel. Privatfoto.
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november sidste år. Derefter anskaffede en stor gruppe af deres venner sig fire skydevåben. Nu er 11 af vennerne tilsammen idømt 23 år og otte måneders fængsel. Privatfoto.
Annonce:
Følg Krimi

Håndteringen af en ni mm. pistol, der blev anskaffet som et af fire våben af en flok venner efter trippel-drabet på Frederiksberg i november sidste år, kom til at koste en 19-årig dyrt.

Han bliver nu smidt ud af Danmark for altid.

Det besluttede retten på Frederiksberg i dag, der idømte Ali Sanad Al-Senyani to år og to måneders fængsel for våben-besiddelsen og en stribe mindre lovovertrædelser som tyveri og færdselsloven.

Han havde i forvejen to domme, hvor han var betinget udvist af Danmark, og derfor besluttede retten nu at udvise den 19-årige for bestandigt.

Ven til ofrene blev skudt en måned efter trippel-drabet

Han stammer fra Yemen, men er født i Danmark, hvor det meste af hans familie også bor. Men retten fandt, at hans kriminalitet sammenholdt med de to tidligere betingede udvisninger, skulle føre til udvisning for bestandigt.

Annonce:

Ali Sanad Al-Senyani aflagde fuld tilståelse, men ankede straks udvisningen til Østre Landsret.

- Et stærkt signal
- Retten har sendt et stærkt signal om, at den form for kriminalitet medfører udvisning, når man i forvejen har betingede udvisninger, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen til Ekstra Bladet.

Dommen i dag var den 11. i våben-komplekset efter trippel-drabet.

En stor flok venner til de dræbte Mike Vinther, 24, Phillip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar 23, anskaffede sig skydevåben - ifølge politiet til brug for en hævnaktion for drabene.

De dømte har dog forklaret, at de var bange efter de tre drab og skulle bruge våbnene til selvforsvar.

Over 23 års fængsel
Med dagens dom er der faldet straffe på tilsammen 23 år og otte måneders fængsel for de fire våben-anskaffelser, og fem af 16 tiltalte mangler endnu at komme for retten.

Annonce:

Ifølge politiet tilhørte de tre dræbte Vanløse-grupperingen, der er kendt som en bandelignende struktur. Deres venner, der anskaffede sig våben, tilhører samme gruppering.

Ali Sanad Al-Sanyani var den ene af syv af vennerne, der havde fingre i det ene våben, en ni mm. pistol, med fem skarpe patroner, som blev købt for 15.000 kr.

Han og fem andre havde pistolen med sig, da en af vennerne, 20, blev beskudt af en ukendt gerningsmand på Søndervigvej i Vanløse den 12. december 2015, hvor den 20-årige blev skudt i baglåret og højre hofte.

To dage senere havde han og tre af vennerne pistolen med sig under et indbrudsforsøg, hvor de blev jagtet af politiet.

Smed pistolen ud af vinduet
Under en eftersættelse smed de pistolen ud af vinduet på flugtbilen, og tre dage senere blev pistolen fundet af politihunde under en eftersøgning langs flugtruten.

Mike Vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib Jaffar blev skudt med en revolver og et haglgevær, formentlig mens de sov, i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej.

Annonce:

En eller flere af dem havde, ifølge politiets teori, en konflikt med Bandidos, og fem rockere fra klubben sidder varetægtsfængslet for drabene.

De dræbtes venner begyndte efter drabene at købe våben og fik fat i tre pistoler og en riffel inden politiet slog til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: