Udvist Levakovic tiltalt igen: Smed sin frokost i hovedet på betjent

Politiet kræver ny udvisningsdom til Django Levakovic, der i forvejen er udvist for bestandig, men bliver ved med at vende tilbage til Danmark

Journalist Linette Jespersen fortæller om Django Levakovics flugt 16. september sidste år.

Han er udvist af Danmark for bestandig, men alligevel er den 46-årige gangster Django David Levakovic fra den berygtede familieklan fast gæst i danske retssale.

Torsdag går turen igen fra Nyborg Fængsel til Københavns Byret, hvor han er tiltalt for et overfald på en kvindelig fængselsbetjent i Vestre Fængsel.

Det skete 10. marts 2019 kun et par uger efter, at Django Levakovic havde fået sin seneste dom på et års fængsel for overtrædelse af indrejseforbuddet og et røveri. 

Han sad i Vestre Fængsels afdeling TY og havde netop fået serveret sin frokost, da han, ifølge anklageskriftet, gik amok.

Først slog han ud efter fængselsbetjenten med en termokande, men uden at ramme. Så kastede han sin bakke med frokosten på fængselsbetjenten og forsøgte at nikke hende en skalle.

Ny udvisning
Som vanligt nægter Django Levakovic sig skyldig. Anklagemyndigheden kræver - fordi der er tale om en ny forbrydelse - endnu en dom til udvisning af Danmark.

Det har dog ikke nogen praktisk betydning, fordi Højesteret 21. april 2015 udviste Django Levakovic, der er kroatisk statsborger, for bestandig. Det skete, da han fik fem års fængsel for et brutalt hjemmerøveri mod en svagelig 77-årig mand i Kastrup.

Hjemmerøveriet skete i kølvandet på, at Django Levakovic og hans bror Stefano Levakovic havde stjålet den 77-åriges pung med 2000 kroner og 100 euro uden for en kiosk. Derfor vidste de, hvor han boede.

Brødrene troppede op på adressen i Kastrup og udgav sig for at være politibetjente. De endevendte mandens hus, skar puder op og væltede bøger ned fra reolen for at stjæle endnu flere penge.

Stefano Levakovic opgav at anke dommen og blev udvist. Django Levakovic blev sendt til Kroatien 19. november 2016, men siden er han tre gange rejst retur til Danmark og har fået tre nye domme for overtrædelse af indrejseforbuddet og anden kriminalitet.

Hver gang Django Levakovic er rejst til Danmark, har det været med undskyldningen, at han ville besøge sin gamle, syge mor.

Den forklaring duer så ikke mere, da moderen døde i september sidste år.

Django Levakovic fik en times udgang fra Ringe Fængsel til hendes dødsleje på Bispebjerg Hospital, men flygtede fra betjentene 16. september sidste år. Han blev samlet op af personer, der kørte i en lys blå Jaguar X-type, der var svensk indregistreret.

Samme dag som Django Levakovic flygtede døde moderen, Rubinka Levakovic, 78 år gammel. Hun var også mor til Levakovic-klanens overhoved, Gimi 'Boss' Levakovic, der er bror til Django.

Django Levakovic var forsvundet i 12 dage, før han blev fanget. Flugten kostede ham ekstra tre måneders fængsel. Han har nu cirka 35 domme i Danmark.

Fængslet Levakovic på flugt: Stak af fra mors dødsleje

Derfor flygtede Levakovic: Ville til mors begravelse

Politiets seneste foto af Django Levakovic. Han blev efterlyst, da han flygtede fra Bispebjerg Hospital, hvor hans mor lå for døden. Politifoto
Politiets seneste foto af Django Levakovic. Han blev efterlyst, da han flygtede fra Bispebjerg Hospital, hvor hans mor lå for døden. Politifoto