Udviste Levakovic-kriminelle kan skubbe bossen ud af Danmark

De fire udviste fra Danmark i Levakovic-familien øger sandsynligheden for en udvisning af den 46-årige Gimi Levakovic, hvis han får en ny dom

Hør forsvarer Bjørn Elmquists kommentar til sagen her.

Hvis sigøjner-bossen Gimi Levakovic dømmes for våbenbesiddelse og trusler i dag ved Retten i Næstved, så kan hans egen familie være skyld i, at han også udvises fra Danmark, når han har afsonet straffen.

Det skyldes, at jo flere familiemedlemmer, som er udvist til Kroatien, hvor familien stammer fra, jo større er den såkaldte tilknytning, som spiller en væsentlig rolle i forhold til udvisning, oplyser direktør ved Institut for menneskerettigheder Jonas Christoffersen.

- Dommerne laver en afvejning af flere faktorer hver gang, de tager stilling til spørgsmålet om udvisning. Alt andet lige, så er det sådan, at jo flere familiemedlemmer, som er i hjemlandet, jo mere taler for udvisning, siger Jonas Christoffersen til Ekstra Bladet.

Levakovic-boss for retten: I dag kan han blive udvist

Fire smidt ud
Der er allerede fire fra Levakovic-klanen, der er skal rejse ud af Danmark, når de har afsonet deres straf.

Levakovic-brødre smides endegyldigt ud

Tre er dømt til udvisning for bestandigt. Det er Jura, Django og Stefano Levakovic, alle dømt for grove hjemmerøverier, mens Alpacino Petrovic er udvist i 12 år for blandt andet vanvidskørsel.

Det er Udlændingestyrelsen, der har givet anklagemyndigheden grønt lys til at den 46-årige Levakovic kan blive udvist, hvis retten finder ham skyldig.

Gimi Levakovic, der oprindeligt er kroatisk statsborger, har boet i Danmark i 43 år og har en række domme bag sig. Får anklagemydigheden sit ønske om udvisning opfyldt, kan den 46-årige blive udvist i seks eller 12 år.

Højesteret slår fast
Da den 41-årige Django Levakovic blev udvist i Højesteret tidligere i år, slog dommerne fast, at en anden udvist bror, Stefano, var en medvirkende årsag til udvisningen, selvom han stadig afsonede i et dansk fængsel.

Til fare for samfundet: Nu er fire Levakovic-familiemedlemmer udvist

- Under hensyn til grovheden af hans aktuelle kriminalitet, grovheden og omfanget af hans tidligere kriminalitet, hans manglende integration i det danske samfund, og at han i kraft af den udviste bror har en vis tilknytning til Kroatien, tiltræder Højesteret, at han - uanset at han er født og opvokset i Danmark og har sin mor og søskende her - kan udvises, uden at det vil stride mod Danmarks internationale forpligtelser, skrev Højesteret i dommen.

93-årigt offer for Levakovic: Hvorfor er de her endnu

Dom i Levakovic-sag: Her er straffen

Den 41-årige Django havde aldrig været tilknyttet det danske arbejdsmarked og havde 30 domme på cv'et for især tyveri og røveri.

For og imod
Dommerne skal netop vurdere den 46-årige Gimi Levakovics tilknytning til Danmark og Kroatien, hvis han dømmes. Her kan især børn i Danmark få en betydning, vurderer Jonas Christoffersen.

- Især yngre børn i Danmark kan tale for, at man ikke udviser, fordi man tager hensyn til børnenes interesser. Jo flere børn, og jo yngre de er, jo mere taler det for, at man ikke udviser, siger han.

Overhovedet af den storkriminelle Levakovic-klan, Gimi Levakovic, har to mindreårige børn.

Han sidder denne gang på anklagebænken for besiddelse af en skarpladt pistol samt at have truet andre på livet.

Ifølge anklageskriftet truede Gimi Levakovic en anden romafamilie med at skyde dem sent om aftenen 1. maj i år.

Levakovic-boss kræves udvist: Truede med at skyde hel familie

- I har fem minutter til at finde den - ellers skyder jeg hele familien og knepper jer, skulle han ifølge anklageskriftet blandt andet have råbt af en kvinde fra den anden romafamilie i en lejlighed på Motolavej i Korsør.

Senere samme aften gik hans temperament udover en anden kvinde i opgangen af lejlighedskomplekset.

- Hvis du ikke finder V, dræber jeg jer alle sammen med pistolen, skulle han have råbt.

Ny sag mod Levakovic-fætre

Fandt to magasiner
Gimi Levakovic har siddet varetægtsfængslet siden 2. maj efter at politiet på adressen i Korsør fandt en Walther P38 med to magasiner, der hver havde otte skarpe skud.

Levakovic-overhovedet nægtede et hvert kendskab til pistolen, og han vil formentlig fastholde det udsagn i retten i dag.

Levakovic i retten: Jeg er ikke mafiaboss

Ekstra Bladet følger sagen..