Udviste rumænere kom retur: Nu tiltalt for at plyndre pensionister på stribe

Lur pin-koden, stjæl dankortet, hæv løs. Sådan arbejdede fire rumænere, ifølge tiltalen

Dette overvågningsfoto er fra et andet tricktyveri, som ikke har med de fire nu tiltalte at gøre, hvor en ældre mand får afluret pinkoden til sit dankort i et supermarked på Amager. Mens han taster pinkoden ind, aflurer tricktyvene koden og stjæler senere dankortet. (politifoto)
Dette overvågningsfoto er fra et andet tricktyveri, som ikke har med de fire nu tiltalte at gøre, hvor en ældre mand får afluret pinkoden til sit dankort i et supermarked på Amager. Mens han taster pinkoden ind, aflurer tricktyvene koden og stjæler senere dankortet. (politifoto)

To rumænere var udvist af Danmark for kriminalitet, men de kom alligevel tilbage, og slog sig sammen med to landsmænd om at plyndre ældre danske ofre.

Pensionisterne fik afluret deres pin-kode, når de betalte i butikker, hvorefter rumænerne stjal dankortet og hævede løs i nærmeste kontantautomater, indtil kontoen blev lukket.

Sådan foregik det, ifølge anklageskriftet mod de fire rumænere, i nogle hektiske dage i februar og marts i år, hvor det lykkedes dem at plyndre syv ofre for knapt 122.000 kr. Dertil kommer forsøg på at hæve samlet 33.000 kr., hvor kortene blev afvist.

De fire rumænere, der er 32, 35, 45 og 26 år gamle, stilles torsdag for Københavns Byret, hvor de ventes at tilstå en del af forholdene, mens de nægter andre.

Anklagemyndigheden kræver alle udvist i mindst seks år. De fire sidder varetægtsfængslet og venter på dommen.

Her er rumæneren Viorel Caldarar optaget med skjult kamera, mens han tæller 80.000 kroner op på sit hotelværelse. Foto: Screendump fra ’Jagten på gangsterne fra øst’ Video Nyheder Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

De fire tiltalte har haft lidt forskellige roller i de 37 kriminelle forhold fra tyverier til databedragerier, som rumænerne er tiltalt for.

Kort fortalt har en eller to af dem afluret pin-koden, når offeret betalte, og derefter stjålet dankort i samarbejde med en eller flere medgerningsmænd, og derefter er de løbet rundt til hæve-automater, hvor der er hævet store beløb med få minutters mellemrum.

Fandt 83-årigt offer i Netto
Ifølge tiltalen startede bølgen af dankort-tyverier den 4. februar, hvor de aflurede pin-koden, da en 83-årig betalte i Netto på Gammel Kongevej klokken 16.30.

Så fik pensionisten stjålet sin pung med dankortet og tre og fire minutter senere blev der hævet først 15.000 kr. i automaten hos Danske Bank, Gammel Kongevej 116, og derefter 2.000 kr. hos Lån & Spar på Gammel Kongevej 121.

Næste tyveri gik ud over et offer på Strøget, som først fik afluret sin kode, så stjålet sin taske med værdier for 3500 kr. og visa-dankortet. Blot et og tre minutter senere blev der hævet 15.000 kr. og 2.000 kr. hos Danske Bank og Jyske Bank på Vesterbrogade 9 og 10.

I FONA i Stengade 32 i Helsingør fik en 74-årig stjålet sin pung, og med den aflurede pin-kode kunne banditterne hæve 15.000 og 2.000 kr. hos Danske Bank og Nordea i Stengade 57.

Sidste år var der 11 sager med databedrageri med stjålne dankort, men i år er tallet oppe på 676. (Foto: Polfoto) Krimi Eksplosion i databedrageri: Østeuropæiske kriminelle står bag

Det næste offer fik hugget sit dankort i Rema1000 på Rosenørns Allé, og straks efter blev der hævet 4300 kr. hos Nordea på Rådhuspladsen.

Hævede 44.000 i København
Den 25. marts slog rumænerne, ifølge tiltalen, til i Rema1000 i Farum, hvor offeret fik stjålet sin pung. Herefter kørte rumænerne til København, hvor der blev hævet 44.000 kr. på kontoen i Nordea og Danske Bank ved fem hævninger, mens en sjette på 10.000 kr. blev afvist.

Det sidste offer fik stjålet sin Louis Vuitton pung i Hørsholm Midtpunkt, hvorefter tyvene spurtede til hæveautomaten i nærmeste Danske Bank og og forsøgte at hæve 30.000 kr. Det lykkedes dog kun at hæve fem gange 2000 kr. i automater hos Danske Bank og Nykredit Bank. Men misbruget af det stjålne dankort fortsatte i København, hvor det lykkedes fem gange at købe ind i butikker for knapt 7000 kr.

Da rumænerne blev anholdt var den yngste af dem i besiddelse af 44.000 kr, 3.500 euro og 2.000 svenske kr.

  Rumænerne omtalt her er ikke de eneste, der udøver økonomisk kriminalitet i Danmark. Ekstra Bladets afslørende dokumentar SnapDocs - Gangsterne fra Øst viste således for nyligt, hvordan en gruppe rumænere tager røven på en masse mennesker.

1 af 2 Når pinkoden er aflæst, stjæler tricktyvene dankortet og hæver penge i nærmeste kontantautomater. (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Dette overvågningsfoto er fra et andet tricktyveri, som ikke har med de fire nu tiltalte at gøre, hvor en ældre mand får afluret pinkoden til sit dankort i et supermarked på Amager. Mens han taster pinkoden ind, aflurer tricktyvene koden og stjæler senere dankortet. (politifoto)