Uheld på motorvej: Person i kritisk tilstand

En person er sendt på traume på Rigshospitalet med skader i hovedet

To biler er onsdag morgen kørt sammen lige ved Sydmotorvejen omkring Tappernøje. Det har sendt en person på hospitalet i kritisk tilstand.

- Den ene bil kommer ud af kurs og kører herefter sidelæns ind i fronten på en modkørende bil. Bilisten får nogle skader i hovedet og bliver overført til Rigshospitalets traumeafdeling, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, Ove Christoffersen.

- Tilstanden på den forulykkede blev vurderet som kritisk ude på stedet, men vi har ikke fået nogen ny status på personen fra hospitalet, siger vagtchefen.

Bilerne kom ud af kurs på grund af sne og glatte veje, og derfor råder politiet bilisterne om at køre meget forsigtigt.

Ligeledes advarer Vejdirektoratet om glatte veje i dag, da det meste af landet er ramt af sne og slud.

En bilinspektør har været ude og arbejde på stedet, og imens var området spærret. Der skulle nu være åbent igen.

Over seks uheld på en time
Andre politikredse melder også om glatte veje og uheld onsdag morgen.

På bare en time har politiet i Midt- og Vestsjælland fået seks anmeldelser om uheld på motorvejene - og de skyldes også de glatte veje.

- Det har givet lidt trafikale problemer, og derfor råder vi også bilisterne til at køre hjemmefra i rigtig god tid. Det er glat der ude, og mange kører galt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i kredsen.

Uheldene er sket mellem klokken syv og otte onsdag morgen. På Køge Bugt Motorvejen, på Holbækmotorvejen og tidligere på morgenen på Vestmotorvejen.

Ingen er kommet til skade fra uheldene, men handler blot om materielle skader.

Sydsjælland og Lolland Falsters politi oplever også flere uheld på Sydmotorvejen onsdag morgen og formiddag. De beder trafikanterne køre forsigtigt, og være forberedt på længere rejsetid.

- Det giver nogle trafikale udfordringer med de glatte veje og uheldene, derfor skal folk huske at køre efter forholdene, siger vagtchefen.