Uhyggelig sag: Mor druknede sin datter som straf for at være uartig

Politiet troede, det var et tragisk uheld, da lille Adrianna druknede. Men hendes lillebror afslørede en helt anden meget makaber sandhed

27-årige Amanda Lewis er blevet idømt en af de hårdeste straffe i det amerikanske retssystem. (Foto: Florida Department of Law Enforcement)
27-årige Amanda Lewis er blevet idømt en af de hårdeste straffe i det amerikanske retssystem. (Foto: Florida Department of Law Enforcement)

Da syv år gamle Adrianna Hutto druknede i en swimmingpool ved familiens hjem, troede alle, at det var et forfærdeligt uheld, der havde efterladt en hel familie i sorg.

Moren, 27-årige Amanda Lewis, forklarede, at datteren havde været i færd med at gøre poolen ren for insekter sammen med sin lillebror, da hun pludselig gled, faldt i og druknede. Da det ikke lykkedes lillebroren AJ at redde sin søster, råbte han efter hjælp. Men da moren nåede frem til sin datter, lå hun med ansigtet nedad i vandet. Det skriver Mirror.

Det tragiske uheld skete i den amerikanske stat Florida i byen Esto tæt på grænsen til Alabama. Optagelser fra alarmcentralen vidner om en desperat mor, der tryglede om hjælp til at redde lille Adrianna, og den lokale ordensmagt havde i første omgang ikke nogen grund til at tro, at pigens død var andet end et ulykkeligt uheld.

Men under en time efter, at den syv-årige pige var blevet kørt på hospitalet, fortalte hendes lillebror AJ en helt anden historie, som førte til, at sagen blev efterforsket som en mordsag.

Drengen fortalte nemlig, hvordan han havde set sin mor drukne Adrianna i poolen ved at holde sin hånd over hendes hoved og skubbe hende ned under vandet. Historien fortalte han i første omgang til sin mormor og morens stedfar, og de skyndte sig at få den lille dreng ind til politiet, så han kunne blive afhørt. Det blev han flere gange den dag, og hans historie blev ved at være den samme. Han fastholdt, at det var hans egen mor, der havde druknet hans storesøster, fordi hun ville straffe hende for at have gjort noget, hun ikke måtte.

Moren blev ifølge sin søn vred, da Adrianna havde sprayet med vinduesrens over TV’et i stuen.

- Hun havde gjort nogle ting, som hun ikke måtte, så min mor blev sur, så hun smed hende i poolen, lød en del af drengens skræmmende forklaring.

Adrianna døede samme aften på hospitalet, og de følgende dage blev moren udsat for grundigt forhør af politiet, hvor hun benægtede sin søns beskyldninger.

Men politiet var temmelig sikre på, at drengen talte sandt, fordi han kunne gå i detaljer med, hvad han ellers havde oplevet samme morgen.

Undervejs i undersøgelserne fandt efterforskerne flere tegn på svigt i Amanda Lewis’ hjem, og da Adrianna blev obduceret, kunne de spore blå mærker i hendes ansigt, som stemte overens med drengens historie.

Den 27-årige mor blev dømt til fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse og en ekstra dom på 30 år for børnemishandling.

Sagen om Amanda Lewis' mord på sin datter startede 8. august 2008, men er dukket op igen i forbindelse med, at historien bliver fortalt i tv-programmet Killer Women, hvor værten Piers Morgan har talt med Amanda Lewis, den 18. maj på den britiske tv-station itv.

En ung mand blev ved juletid sidste år dømt for at dræbe sit ufødte barn, da han trampede på sin gravide ekskæreste.