Uhyggelig sag om brutal voldtægtsbande i Tyskland: Kørte ofre til øde områder

Mindst seks piger og unge kvinder har været udsat for gruppevoldtægt af krænkerbande

Dean Martin L. menes at have fungeret som lokkedue for voldtægtsbanden. I forbindelse med efterforskningen af sagen frigav politiet dette billede af den 18-årige. Efterfølgende meldte han sig selv.
Foto: Tysk politi
Dean Martin L. menes at have fungeret som lokkedue for voldtægtsbanden. I forbindelse med efterforskningen af sagen frigav politiet dette billede af den 18-årige. Efterfølgende meldte han sig selv. Foto: Tysk politi

En grov sag om flere voldtægter begået af en gruppe unge har den seneste måneds tid fyldt de tyske medier.

Fire unge i alderen 18 til 23 er anholdt i sagen. Politiet mener, at yderligere en medgerningsmand stadig kan være på fri fod. I takt med sagen er begyndt at rulle, interesserer politiet sig også for, om der eventuelt er flere ofre i sagen.

Men flere angivelige ofre har løbende meldt sig, skriver lokalmediet waz.de.

De fire anholdte er ifølge Die Welt venner og har del af den etniske Sinti-minorietet. De brutale sexovergreb har alle udspillet sig i Ruhr-distriktet i blandt andet byerne Gelsenkirchen og Essen.

De tyske medier skriver om mindst seks tilfælde, hvor piger og unge kvinder i alderen 16 til i begyndelsen af 20'erne, skal være blevet gruppevoldtaget af banden.

Det er foregået efter samme mønster, hvor den ene mistænkte Dean Martin L. har fundet ofrene på sociale medier og derefter indgået aftaler med ofrene om at mødes.

Sådan lyder politiets vurdering i sagen.

Men inden mødet mellem den mistænkte og offeret er blevet aftalt, har Dean Martin L. rundsendt billeder af pigen til sine venner på whatsapp-chat-funktionen, og her har han spurgt de andre, om de kunne godkende pigen, vurderer politiet.

Derefter har man aftalt et møde, og pigen er blevet samlet op. Men i stedet for kun at møde Dean Martin L. var der også andre unge med i bilen.

- Det er bare tilfældigt, lød det beroligende til offeret, inden at gruppen først var kørt til en tankstation for købe sprut. Derefter er bilen kørt til øde områder, og under køreturen har voldtægtsbanden frataget offeret hendes telefon.

Ankommet ved målet - det øde område - er hun derefter blevet gruppevoldtaget. Ved flere lejligheder har det stået på i flere timer.

Ofrene er blevet truet med vold. Blandt andet at de ville få brækket armene, hvis ikke de makkede ret og føjede sig.

Voldtægter er sket i perioden fra november i fjor frem til januar, hvor mindst to piger og kvinder er voldtaget henholdsvis 15. og 18. januar.

De fire mistænkte nægter sig skyldige og vil ellers ikke udtale sig.