Uhyggelige historier: Så mange mennesker har småbørn dræbt i USA

Washington Post har gennemgået drabstallene for i år. I uhyggeligt mange tilfælde, har småbørn dræbt andre eller sig selv med skud

Se optagelser fra området og hør mere om sagen her. Video: AP

Gun's don't kill people, people do.

Sådan lyder det forsvaret ofte fra tilhængere af den magtfulde amerikanske våbenlobby, når der rejses kritik af landets våbenlov.

Men ordsproget skal muligvis justeres.

Alene i år har småbørn i alderen 1-3 år trykket på aftrækkeren og skudt og dræbt mindst 23 personer. Det viser en skræmmende opgørelse, som avisen Washinton Post har samlet.

Små fingre dræber
Så sent som torsdags skød og dræbte en to-årig dreng sin mor, da han sad på bagsædet i familiebilen.

Patrice Price, mor til fire, blev dræbt af et skud affyret af en toårig dreng. (Foto: AP) Krimi Toårig dræber mor med skud i USA

Patrice Price kørte på motorvejen i Milwaukee i den amerikanske delstat Wisconsin, da hendes 2-årige søn fik fingrene i den 26-årige mors pistol, der lå på bagsædet.

Pistolen gik af og skuddet borede sig igennem forsædet og videre ind Patrice Prices ryg, der blev dødeligt såret.

Foruden den 2-årige dreng, befandt også et barn på 1 år i bilen.

Et småbørns skyderi om ugen
Alene siden 20 april er 7 personer blevet dræbt som følge af, at småbørn har fået våben mellem hænderne.

Ifølge Washington Post står små børn i alderen 1-3 år i gennemsnit skyderier en gang om ugen, hvor mennesker bliver ramt.

Ofte er det de små selv, der bliver ramt, men som i tilfældet med Patrice Price er der også adskillige tilfælde, hvor småbørnene ufrivilligt er blevet drabsmænd.

Våbenlobbyist skudt af 4-årig
I marts i Florida blev 31-årige Jamie Gilt skudt i ryggen af sin fireårige søn, der havde åbnet sin sikkerhedssele og fået fat i morens skydevåben. Gilt overlevede sine skader.

- Min ret til at beskytte min søn med et våben overtrumfer din frygt for våben, skriver 31-årig mor i opslag på Facebook. (Privatfoto) Krimi Mor pralede over våbenlov i USA: Skudt fire timer senere af sin lille søn

Sagen vakte blandt andet stor opmærksomhed, fordi Gilt er administrator på en Facebookside, som hedder 'Jamie Gilt for Gun Sense'. Få timer før hun blev skudt, havde hun opdateret sin Facebookside, hvor hun hyldede Floridas liberale våbenlov.