Uhyggeligt fund: Hoved stak op af sneen

To mumier dukkede op i Mexicos bjerge, og de menes at være bjergbestigere, der forsvandt tilbage i 1959. Der skal advares mod voldsomme billeder

Et hold af klatrere har fundet de mumificerede lig af to personer, der lå gemt i en gletsjer i over fem kilometers højde tæt på Mexicos højeste punkt, vulkanen Pico de Orizaba.

Scanningen af Buddha-figuren afslørede en mumie inden i, mens en endoskopi afslørede, at der lå rester af kinesiske tekstruller i de hulrum, hvorfra de indre organer var blevet fjernet. (Foto: Drents Museum) Videnskab Chokerende fund i 1000 år gammel Buddha-figur

De lokale myndigheder oplyste fredag, at de to lig menes at være de bjergbestigere, der forsvandt i en lavine tilbage i 1959, hvilket altså betyder, at kroppene har ligget begravet i sne i 56 år.

Mumien Ötzi . (Foto: AP) Videnskab 5.300 år gammel: Mumien Ötzi havde 61 tatoveringer

 Det betyder også, at myndighederne leder videre efter et tredje lig, eftersom der var tre personer, der forsvandt dengang.

De konstante minusgrader og den tynde luft i over fem kilometers højde har bevaret kroppene i stort set intakt tilstand.

Samfund TV: Her graves 100 skeletter op i indre København