Annonce:
Annonce:

Uhyggeligt fund i solcellepark: - Det værste, jeg har oplevet

Dyrenes Beskyttelse stødte på en grum dyreværnssag, da de besøgte en solcellepark, hvor de fandt både udsultede og døde får

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Foto: Dyrenes Beskyttelse
Annonce:
Følg Krimi

Et frygteligt syn mødte ansatte fra Dyrenes Beskyttelse, da de rykkede ud til en solcellepark på Lolland 25. februar efter et opkald om et får, der var viklet ind i pigtråd.

Ved deres ankomst kunne medarbejderne konkludere, at de får, der skulle græsse i området, var svært udsultede. Et får lå dødt med et lam halvt ude af fødegangen, og et andet får måtte aflives.

Fåret, der sad fast i pigtrådshegnet og var anledning til besøget, kom fri, men måtte aflives grundet dets skader og dårlige tilstand.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Ejer politianmeldt
Dyrenes Beskyttelse har nu politianmeldt ejeren af fårene.

Politi, dyrereddere og ejeren af marken undersøgte grunden. 30 af i alt 100 får viste sig at være svært udsultede. De fandt også to får, der var døde under læmning.

Annonce:

Et andet får var stadig i læmning, og det viste sig, at lammet havde været dødt i flere timer. Fåret måtte aflives.

Dyrenes Beskyttelse oplyser desuden, at der ikke var græs eller anden vegetation til føde, men at udsultningen 'let kunne have været undgået med tilskudsfodring'.

Det værste, jeg har oplevet
Dyrlæge Inga Stamphøj, der var med ude på stedet, er rystet over sagen og udtaler i pressemeddelelsen:

 - Jeg har gået rundt i gummistøvler som dyrlæge i 35 år, men det er det værste, jeg har oplevet. Især de døde får, der har været for afkræftede til at læmme, og den ligegyldighed, der er udvist over for fårene.

- Ejeren af dyrene har tjent penge på arealplejen, men har i en længere periode hverken sikret dem foder eller vand, samtidig med at flere var drægtige.

Solcelle-Knud siger tak: Overskud på 702 mio.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Rockerklubben Satudarah rykker ind på Amager med den prominente rocker Svend 'Svin' i spidsen. Hells Angels har ellers siddet tungt på øen i årtier. Hør mere i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: