'Uhyret fra Ardennerne': Barnemorder tilstår uopklarede drab

Franskmanden Michel Fourniret er i forvejen dømt for mordet på syv piger og unge kvinder. Nu erkender han flere uopklarede drab

Michel Fourniret kendt som 'uhyret fra Ardenne' har tilstået to uopklarede mord på unge kvinder. Foto: AP
Michel Fourniret kendt som 'uhyret fra Ardenne' har tilstået to uopklarede mord på unge kvinder. Foto: AP

17. maj 1990 blev 20-årige Joanna Parrish fundet dræbt i den franske by Auxerre, hvor hun gik på sprogskole. Obduktionen viste, at hun var blevet mishandlet og voldtaget forud for sin død.

Siden da har sagen været kold. Men nu har franskmanden Michel Fourniret, der tidligere er dømt for hele syv mord, erkendt, at han står bag.

Det oplyser hans advokat Didier Seban ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Han har givet detaljerede og gentagne tilståelser. Han erkender klart og tydeligt, at han har slået Joanna Parrish ihjel, siger Didier Seban.

Michel Fourniret har nu tilstået flere drab. Foto: AP
Michel Fourniret har nu tilstået flere drab. Foto: AP
 

Forsvandt uden spor
Ud over mordet på Joanna Parrish har 75-årige Michel Fourniret også tilstået mordet på den 18-årige Marie-Angele Domece - en fransk mentalt handicappet kvinde, som tilbage i juli 1988 forsvandt sporløst.

Hendes lig er aldrig blevet fundet, og sagen er heller aldrig blevet opklaret, men med Michel Fournirets nye indrømmelser kan der muligvis også være et gennembrud på vej i den sag.

Fra højre Nathan Leopold og ved siden af ham Richard Loeb i retten med deres forsvarer, Clarence Darrow, til venstre. Foto: AP Krimi Forkælede og iskolde: Millionær-sønner myrdede for sjov

- Det er en ny udvikling, en løsning på sagen i en opsigtsvækkende grad, siger advokaten Didier Seban ifølge AFP.

Allerede i 2008 blev Michel Fourniret anklaget for at have kidnappet og myrdet Marie-Angele Domece og Joanna Parrish, men sagen blev afvist af en appeldomstol i 2011.

Det var Michel Fournirets kone Monique Oliver, der beskyldte ham for de to uopklarede mord, men senere trak hun sin forklaring tilbage. Indtil nu har Michel Fourniret blankt afvist at have noget med de to mord at gøre.

Michel Fourniret har en lang række mord på samvittigheden. Foto: AP
Michel Fourniret har en lang række mord på samvittigheden. Foto: AP
 

Dømt for syv mord
Michel Fourniret afsoner i forvejen en livstidsdom. I maj 2008 blev han dømt for mordene på syv piger og unge kvinder i alderen 12-22 i Frankrig og Belgien.

Forud for drabene var kvinderne blevet voldtaget og udsat for vold. Flere af kvinderne blev også bedøvet og bundet.

Alle drabene er begået i Ardennerne - et skov- og bakkeområde, som strækker sig over Frankrig, Belgien og Luxembourg. Derfor har Michel Fourniret fået tilnavnet 'Uhyret fra Ardennerne'.

John Christie med konen Ethel som pludselig 'forsvandt'. Bag en væg, under gulvbrædderne og i et vaskehus fandt man konen og seks andre lig som Christie havde slået ihjel. Privatfoto Samfund Seriemorder vidnede mod uskyldig: Sendte sit offers mand i galgen

Drabene er begået i en periode på 14 år fra 1987-2001. Michel Fournirets ofre blev dræbt med skud, ved kvælning eller stukket ihjel.

I retten i 2008 fortalte Michel Fourniet, at han er en farlig og utilregnelig person.

- Jeg forbliver et ekstremt farligt individ, forklarede han og tilføjede, at han var 'besat af jomfruer', og at han kom i 'en anden tilstand', når han begik et mord.

Michel Fourniets kone Monique Oliver blev i 2008 kendt skyldig i meddelagtighed i mord og fik en livtidsdom med mulighed for at blive prøveløsladt efter 28 år.

En pige flygtede
Politiet fandt frem til Michel Fourniret og Monique Oliver, efter at en 13-årig pige i 2003 havde held med at flygte fra Fourniret, der holdt hende fanget.

Pigen fortalte politiet, at Michel Fourniret havde pralet over for hende med at være 'værre' end Marc Dutroux, der er Belgiens mest berygtede seriemorder, og som blev idømt livsvarigt fængsel i 2004.

Fourniret og Oliver fik typisk fat i deres ofre ved at spørge om vej og få dem overtalt til at stige ind i deres bil. Ægteparret har i retten blandt andet forklaret, at de bortførte en 12-årig pige under påskud af, at de ønskede en læge til et sygt spædbarn.