Ukendte kriminelle stjal Jespers identitet: Det er først nu jeg kan se det var et svindel-nummer

Den københavnske forretningsmand Jesper Wille er ufrivilligt blevet omdrejningspunkt for et svindelnetværks operation i Danmark

Følg Krimi

Ælle, bælle mig fortælle. Et ukendt sted i verden sidder et  svindlernetværk tidligere på året og  kynisk bestemmer sig for, at den københavnske forretningsmand Jesper Wille skal være omdrejningspunkt for deres operation i Danmark, som Ekstra Bladet har afsløret i dag.

Svindler-netværk snyder danske jobsøgere

Herefter stjæler de hans identitet og bruger den til at få en række danske dag- og ugeblade til at indrykke en jobannonce i juli måned i år. Når folk svarer mailen i annoncen, så får de svar fra ’Jesper Wille’ om, at jobbet som freelance dataindsamler er deres.

Alt i mens sidder Jesper selv intetanende i København, lige indtil mails og opkald begyndte at vælte ind.

- Først begynder nogle bladhuse at ringe og rykke for betaling for annoncen og senere er det ansøgere, der kontakter mig for at høre mere om jobbet.

- Ret hurtigt står det klart for mig, at nogen systematisk har udgivet sig for at være mig, og jeg begynder at spekulere over, hvad svindlen går ud på.

Her ses en mail, hvor svindlerne bruger Jesper Willes navn i deres korrespondance.
Her ses en mail, hvor svindlerne bruger Jesper Willes navn i deres korrespondance.

Ret ubehageligt

I alt når omkring 30 håbefulde jobansøgere at kontakte Jesper.

- Det er jo alene dem, der har gjort sig den umage at google sig frem til mig, fordi de ville høre mere. Tilbage står alle dem, der bare har søgt jobbet.    

- Og det bliver hurtigt ret ubehageligt, da opringningerne kommer. For jeg ville have det usædvanligt skidt med, hvis nogen får stjålet deres identitet og en masse penge og så mit navn er knyttet til det det. Det kunne også fuldstændig underminere min chance for at drive forretning, siger han.

Svindlere ville fuppe Michael: 'Det er skruppelløst'

Jesper Wille arbejder til daglig med at forbedre virksomheders kunderelationer, og det kan måske være årsagen til at svindlerne udvalgte ham.

-Når jeg ser tilbage nu, kan jeg se, at det er et omfattende svindelnummer. De har brugt en masse tid for at få det til at se realistisk ud, og det kan ligne, de har søgt efter en virksomhed, som kan udføre den ydelse, de påstår man skal lave, siger han.

Jesper Wille har anmeldt sagen til politiet og advaret om den på sin hjemmeside, og han har ikke meget til overs for de svindlere, der stjal hans identitet

-De har forsøgt at ramme godtroende mennesker, der har haft et behov for et job. Det er virkelig ikke fedt gjort, og det er også en af grundene til, jeg vælger at stå frem for at advare dem, der måske stadig ikke ved, at det hele er et stort svindelnummer, siger han.

De usynlige svindlere

Hvert år bliver tusindvis af danskere snydt af kriminelle, der ved hjælp af forskellige tricks manipulerer dem til at videregive personlige oplysninger eller penge. Svindlerne gemmer sig ofte bag Gmail og andre internettjenester, der er meget vanskeligt at spore, og de bliver derfor uhyre sjældent taget. Ekstra Bladet vil i den kommende tid sætte fokus på emnet og på et aktuelt svindelnummer med jobannoncer.  

Hvis du har informationer om den konkrete svindel med jobannoncer eller på andre måder har været ramt af denne type svindel, hører vi meget gerne fra dig. Du kan kontakte journalisterne bag serien på: rise@eb.dk, tgs@eb.dk, svv@eb.dk og jm@eb.dk

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+